Dollár
395,07 Ft
Euró
417,98 Ft
Font
484,85 Ft
Bitcoin
17,192 $

A BTS tagjai hamarosan megkezdik a sorkatonai szolgálatukat

Fotó: A BTS dél-koreai fiúcsapat tagjai érkeznek a Grammy-díjak 62. átadási ünnepségére a Los Angeles-i Staples Centerben 2020. január 26-án. MTI/EPA/Etienne Laurent
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A menedzserek elmondása szerint a tagok örömmel tesznek eleget a kötelességüknek, valamint alig várják, hogy 2025-ben újra együtt zenélhessenek.

A hírek szerint a dél-koreai BTS fiúegyüttes tagjai egy időre búcsút intenek a rajongóiknak, ugyanis hamarosan megkezdik a katonai szolgálatukat a hadseregben, mindezt pedig az ügynökségük is megerősítette.

Soron kívül Közel a megállapodás, 15%-kal emelkedhet a minimálbér jövőre

Dél-Koreában minden 18-28 év közötti munkaképes férfinak körülbelül 2 évet kell kötelezően szolgálnia a katonaságnál, mert technikailag még mindig háborúban állnak a nukleáris fegyverekkel rendelkező Észak-Koreával.

A hét BTS-tag a 30. életévük betöltéséig halaszthatta a katonai szolgálat megkezdését, miután a parlament 2020-ban elfogadott egy törvényt, amely ezt lehetővé tette számukra. A legidősebb K-pop sztár, Jin jelenleg 29 éves, ő a következő hónapban kezdi meg a felkészülést.

A dél-koreaiak közül sokan nemzeti kincsnek tekintik az együttest, ezért néhány törvényhozó még arra is javaslatot tett, hogy teljes felmentést kaphassanak, mert így továbbra is fel tudnának lépni – közölte a BBC.

Mentességet eddig csak a nemzetközileg díjnyertes sportolók és zeneművészek kaptak, akik hozzájárulnak ahhoz, hogy az ország jó hírnevét gyarapítsák a tengerentúlon, azonban a menedzserek állították, hogy a tagok örömmel tesznek eleget a kötelességüknek, valamint alig várják, hogy a szolgálatuk letöltése után, 2025-ben újra együtt zenélhessenek.