Dollár
426,10 Ft
Euró
423,44 Ft
Font
485,74 Ft
Bitcoin
20,274 $

Brutális terrortámadás hajtott végre a Boko Haram, 28 embert öltek meg és 800 házat felgyújtottak

Fotó: Illusztráció/MTI/EPA/Henry Ikechukwu
not image

Nagy Noel

2020. december 17. - 22:01

A Boko Haram nevű iszlám fundamentalista terrorszervezet állhat a Nigerben szombaton történt terrortámadás mögött, melynek során 28 embert öltek meg, és 800 házat felgyújtottak DIffa régióban

A Boko Haram nevű iszlám fundamentalista terrorszervezet állhat a Nigerben szombaton történt terrortámadás mögött, melynek során 28 embert öltek meg, és 800 házat felgyújtottak DIffa régióban – számolt be róla a Reuters.

Soron kívül Rettentőn megdrágult a jogsiszerzés, egyre kevesebb a tanuló vezető

Az ENSZ adatai remekül megmutatják, hogy mekkora pusztítást végzett a szélsőségesen iszlamista szervezet a Csád-tó környékén 2009 óta: több száz ember vesztette életét, és körülbelül 250 000 embernél érték el, hogy elmeneküljön a Föld egyik legerőszakosabb régiójából.

A legújabb terrortámadással nigériai határtól 20 kilométerre fekvő Toumour faluját célozták meg, és borzalmas pusztítást sikerült véghez vinniük. Abdourahamane Zakaria kormányszóvivő szerint összesen 28 embert öltek meg, köztük tízet halálra lőttek, tizennégyet felgyújtottak, négyen vízbe fulladtak, és további 100 ember megsebesült.

Eddig sem az ENSZ, sem Niger kormánya nem adott ki közleményt a támadás konkrét tetteseinek vonatkozásában, de a Boko Haram gyorsan magára vállalta a támadásokat. Issa Lemine, Diffa régió kormányzója elmondta, hogy az ország történetének legnagyobb vérengzését hajtotta végre a terrorszervezet.

A Boko Haram leginkább a Csád-tó környékén, Szubszaharai Afrikában a legaktívabb, gyakran követnek el terrortámadásokat Nigériában, Csádban, Maliban, Nigerben és Kamerunban. A tavalyi év során rendkívül aktívak voltak, a tíz legtöbb halálos áldozatot szedő terrorcselekmény közül legalább három köthető a nevükhöz.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.