Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,007 $

Halálra késeltek egy belga rendőrtisztet Brüsszelben

Fotó/illusztráció: Őrködő rendőr a tetthelyen, egy rendőrőrs előtt, Brüsszel belvárosában 2018. november 20-án, miután egy támadó késsel megsebesített egy rendőrt. Egyelőre nem tudni terrorizmushoz köthető-e a támadás, amelynek elkövetőjét meglőtték. MTI/EPA/Julien Warnand
Európa
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A rendőrség feltételezett terrortámadásról beszélt, amit nem élt túl a támadásban érintett rendőrtiszt, aki egy brüsszeli pályaudvar közelében halt meg.

A Sky News a helyi hatóságokra hivatkozva azt írja, hogy halálra késeltek egy rendőrtisztet egy brüsszeli vasútállomás közelében. Feltételezett terrortámadásról beszélnek, egyelőre sokkal többet nem tudni.

A belga szövetségi ügyészség szerint két rendőrtiszt volt a célpontja a támadásnak. Egy igazságügyi tisztviselő az Associated Pressnek azt mondta, terrortámadás gyanúja merült fel a gyilkosság kapcsán.

A helyi média szerint a támadót lelőtték. A De Standaard a cikkében arról ír, hogy csütörtök este negyed nyolc körül történt a támadás az Aarschotstraat utcában. Ekkor erősítést hívtak, a második osztag pedig tüzet nyitott a gyanúsítottra.

A két sérült rendőrt kórházba szállították, egyikőjüket azonban már nem tudták megmenteni. Az áldozat egy 25 és 30 év közötti rendőr, akit nyakon ért a szúrás, belehalt a sérüléseibe. A másik rendőr állapota jelenleg nem ismert.

Az elkövetőt a támadást követően két lövés érte – az egyik golyó a lábát érte, míg a másik a hasát. Korábban a nap folyamán állítólag megjelent az egyik rendőrösnél, ahol kiabálva közölte, rendőröket fog ölni. Több forrás szerint is a férfi a támadás előtt azt kiabálta, hogy “Allahu Akbar”.

A területet már körülhatárolták, és jelenleg is zajlik a nyomozás, hogy kiderítsék, pontosan mi történt. Az ügyészség később, az este folyamán vagy péntek reggel, amint több információ áll rendelkezésre, sajtóközleményt ad ki az üggyel kapcsolatban.