Clouds
21 Budapest
Dollár
367,97 Ft
Euró
394,73 Ft
Font
442,51 Ft
Bitcoin
22,959 $

Dry January: lefolyókba öntik a Baileys-t a britek

TÉMÁK:
#Nagy-Britannia
Fotó: Unsplash
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A dolog odáig fajult, hogy felhívták a lakosok figyelmét, ennek következtében tönkremehetnek a mosogató alatti csövek, és drágán elhárítható dugulások alakulhatnak ki.

A Dry January kezdeményezés immár számos országban ismert, ám eredetileg az Alcohol Change UK indította el 2013-ban, s a célja az, hogy az emberek az év első hónapjában teljesen tartózkodjanak az alkoholtól.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

A Mirror szerint ennek hatására januárban több tízezer brit döntött úgy, hogy elhagyja az alkoholt, azonban sokan közülük úgy szabadultak meg a karácsony után megmaradt italoktól, hogy a mosogatókba öntötték a krémlikőrös üvegek tartalmát.

A dolog odáig fajult, hogy arra kérték a lakosokat, ne öntsék a Baileys-t a lefolyókba, ugyanis az ír likőr tönkreteheti a mosogató alatti csöveket, és drágán elhárítható dugulásokat okozhat – számolt be az Origo.

Alex Saunders, a Southern Water szennyvízhálózatának vezetője elmagyarázta, hogy az olyan krémes, zsíros likőrök, mint például a Baileys, jelentős problémákat okozhatnak, ugyanis az ital a sűrű konzisztenciája miatt a mosogató alatti U-kanyarban összeesik és eltömődéseket okozhat, hasonlóan a forró főzőzsírhoz, olajokhoz és szószokhoz.

„Valójában csak vízbázisú termékeket szabadna leönteni a mosogatóba, amelyek vízben oldódnak”

– mondta Jamie Woodhall, a Rentokil Specialist Hygiene szóvivője.

Majd hozzátette, az otthoni és kereskedelmi helyiségek lefolyóinak elzáródásáért sokszor a zsírt és olajat tartalmazó termékek a felelősek, majd csak ezután következnek a rizs, a tészta, a liszt, a kávézacc és a festékek.