Clouds
21 Budapest
Dollár
354,58 Ft
Euró
386,26 Ft
Font
432,96 Ft
Bitcoin
23,615 $

Brit ügyvéd: Putyin bűnös ember, akit bíróság elé kell állítani Ukrajnában

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz államfő a nemzethez intézett újévi beszédének felvételén egy díjátadó ünnepséget követően egy támaszponton a déli katonai körzet központjában, Rosztov-na-Donu déli nagyvárosban 2022. december 31-én. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Klimentyev
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Állítása szerint a polgári célpontok elleni támadások emberiesség elleni bűncselekménynek minősülnek, mindemellett „kétség sincs afelől, hogy a parancsnoki lánc közvetlenül Putyinhoz vezet”.

Sir Geoffrey Nice brit ügyvéd a BBC Radio 4 Broadcasting House című műsorában nyilatkozott arról tegnap, miszerint Vlagyimir Putyin orosz elnök egy „bűnös ember”, akit bíróság elé kellene állítani Ukrajnában.

Soron kívül Elindult a bértárgyalás az Audi Hungariánál, ezt követeli a szakszervezet

Elmondása szerint ez lenne az egyik legfontosabb dolog, hiszen a polgári célpontok elleni támadások emberiesség elleni bűncselekménynek minősülnek, mindemellett „kétség sincs afelől, hogy a parancsnoki lánc közvetlenül Putyinhoz vezet”.

„Ezek az ő katonái. Ő egy bűnös ember”

– jelentette ki.

Majd az ügyvéd azt mondta, eléggé meglepődött azon, hogy az ügyészek és a politikusok nem beszélnek erről nyíltabban, illetve aggodalmát fejezte ki, hogy ez talán arra utal, az orosz vezető valahogyan megúszhatja a felelősségre vonást – írta a Sky News.

„Könnyen lehet, hogy lesz egy olyan megállapodás, amelyet nem az ukránok, hanem mások fognak kidolgozni, s ez tartalmazhat egy olyan záradékot, amely kimondja, hogy Putyint nem állítják bíróság elé. Ez megdöbbentő kilátás, és az igazságszolgáltatás teljes megtagadása lenne Ukrajnától”

– emelte ki.