Dollár
431,93 Ft
Euró
412,37 Ft
Font
461,45 Ft
Bitcoin
18,660 $

A britek nem tudják, hogyan akar Oroszország még több katonát kiállítani

Fotó: Mikolajiv régió közigazgatási hivatalának felvétele egy orosz rakétatámadásban találatot kapott lakóépületrõl az ukrajnai Vozneszenszknél 2020. augusztus 20-án. A több épületet ért támadásban tizenkét ember, köztük három gyermek megsebesült. Vozneszenszk mintegy húsz kilométerre fekszik a dél-ukrajnai Pivdennoukrajinszka atomerõmûtõl. MTI/EPA/Mikolajiv régió közigazgatási hivatala
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. augusztus 29. - 00:48

A brit védelmi minisztériumnak rengeteg kérdése van a létszámnöveléssel kapcsolatban. 

A brit védelmi minisztérium vasárnap azt közölte, hogy még nem világos számukra, hogy Oroszország hogyan fogja elérni a fegyveres erőinek a számának a növekedését, amelyet korábban bejelentett. 

A minisztérium azonban úgy véli, hiába a nagyarányú létszámfejlesztés, ez valószínűleg nem lesz jelentős hatással az oroszok harci erejére Ukrajnában – írja a Reuters

Vlagyimir Putyin orosz elnök a múlt héten írt alá egy rendeletet, amely 1,9 millióról 2,04 millióra növeli az orosz fegyveres erők létszámát, miközben az ukrajnai háború már a hetedik hónapjába lépett.

A brit védelmi minisztérium a háborúról szóló rendszeres tájékoztatójában azt mondta, hogy nem világos, hogy ezt több önkéntes toborzásával vagy a sorkatonai szolgálat növelésével érik-e el.

Akárhogy is, ez valószínűleg nem lenne nagy hatással az ukrajnai háborúra, mivel „Oroszország több tízezer katonát vesztett el, nagyon kevés új szerződéses katonát toboroznak, és a sorkatonák technikailag nem kötelesek orosz területen kívül szolgálni” – írta a minisztérium a Twitteren.