Dollár
428,40 Ft
Euró
423,53 Ft
Font
483,35 Ft
Bitcoin
20,158 $

Brit külügyminiszter: „Először le kell győznünk Oroszországot, és csak utána tárgyalnunk”

Fotó: Liz Truss brit külügyminiszter beszédet mond a londoni City polgármesteri rezidenciáján, a Mansion House-ban rendezett politikai fórumon 2022. április 27-én. Truss szerint a nemzetközi közösségnek el kell érnie, hogy az orosz haderõ Ukrajna egész területérõl kiszoruljon. MTI/EPA/Andy Rain

Czinder Tímea

2022. július 1. - 23:09

A politikus szerint nem érhető el a tartós béke addig, ameddig az orosz erők Ukrajnában vannak.

Az Egyesült Királyság külügyminisztere, Liz Truss a NATO-testület előtt szólalt fel az ukrajnai háborúval kapcsolatban, ahol kifejtette, szerinte a Vlagyimir Putyinnal folytatott tárgyalások nem vezetnek békéhez – számolt be cikkében a Sky News.

Soron kívül Orbán Prágából üzent: az elhibázott brüsszeli szankciós politikát újra kell gondolni

„Abszolút szükségszerű, hogy biztosítsuk Oroszország vereségét Ukrajnában. Ez elengedhetetlen Európa biztonsága, szabadsága és demokráciája érdekében, és ez az egyetlen módja annak, hogy tartós békét érjünk el Európában”

– mondta a politikus.

Hozzátette, bár akadnak, akik úgy gondolják, jelenleg is lehetséges a békekötés, ameddig az orosz erők Ukrajnában vannak, szerinte ez azonban hamis békét hozna, a jövőben pedig csak további agresszióhoz vezetne.

„Tanulnunk kell a múltból, például a minszki protokoll kudarcaiból, hogy tartós békét tudjunk biztosítani a térségben. Tehát az én nagyon erős üzenetem az, hogy először le kell győznünk Oroszországot, és csak utána tárgyalnunk.”