Dollár
424,06 Ft
Euró
412,89 Ft
Font
461,74 Ft
Bitcoin
19,535 $

Brit miniszter: a kormány nem akarja, hogy britek is harcoljanak Ukrajnában

Fotó: Twenty20
not image

Borbély Fanni

2022. április 30. - 17:43

Egy brit miniszter kijelentette, a kormány egyáltalán nem akarja, hogy polgáraik Ukrajnában harcoljanak.

Anne-Marie Trevelyan, az Egyesült Királyság nemzetközi kereskedelemért felelős minisztere felszólította a brit állampolgárokat, hogy ne utazzanak el Ukrajnába, és ne akarjanak részt venni az orosz-ukrán háborúban. A miniszter azt követően jelezte kissé hevesen a kormány akaratát, miután kiderült, hogy egy brit férfi életét vesztette Ukrajnában, egy másik pedig eltűnt.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

Csütörtök este több jelentés is érkezett arról, hogy egy brit férfi életét vesztette az orosz-ukrán háborúban, majd a brit kormány is megerősítette az értesüléseket: Scott Sibley, egy 36 éves férfi volt az első brit halálos áldozata a háborúnak.

Trevelyan a Sky Newsnak nyilatkozva megosztotta, abszolút megérti, hogy a lakosság minden lehetőséget meg akar ragadni, hogy segítsen az ukránoknak, és őszintén aggódnak értük, meg kell érteniük, hogy a kormány nem akarja, hogy britek menjenek harcolni Ukrajnába.

Kiemelte, rengeteg módja van annak, hogy támogassák Ukrajnát, többek között adományokat küldhetnek az ukránoknak, illetve lakhatást biztosíthatnak az ukrán menekülteknek az Egyesült Királyságban.