Dollár
429,48 Ft
Euró
415,31 Ft
Font
464,44 Ft
Bitcoin
19,423 $

Kiborult a brit királyi család, elegük van abból, hogy a világ vezetői csak beszélnek, de nem cselekednek

II. Erzsébet brit királynõ fia, Károly walesi herceg, brit trónörökös társaságában a skót felföldi játékokon, Braemarban 2019. szeptember 7-én. A királyi család rendszeresen felkeresi a hagyományosan szeptember elsõ szombatján kezdõdõ játékokat Viktória királynõ elsõ látogatása, 1848 óta. MTI/EPA
not image

Kornis Vivien

2021. október 15. - 22:58

Erzsébet királynő, Károly herceg és Vilmos herceg is kiborult a világ vezetőinek és milliárdosainak klímaváltozásra adott válasza miatt.

Erzsébet királynő éles kritikát fogalmazott meg a világ vezetőinek tétlensége kapcsán, amellyel a klímaválságot kezelik, és elismerte, hogy “irritálják” azok a személyek, akik “beszélnek, de nem cselekszenek.” Az uralkodó minderről a walesi parlament csütörtöki megnyitóján mondta el Cardiffban, melyet élőben közvetítettek. 

A királynő az október 31-én kezdődő glasgow-i COP26 klímacsúcsról is beszélt, amelyen a tervek szerint részt vesz a királyi család több tagjával együtt – számolt be a The Guardian.

Igazán rendkívüli… Annyit hallottam már a COP-ról, de még mindig nem tudom, ki jön el. Ötletem sincs. Csak azokról az emberekről tudunk, akik nem jönnek. Nagyon idegesítő, hogy beszélnek, de nem cselekszenek.

Erzsébet unokája, Vilmos herceg csütörtökön reggel arról beszélt, hogy nincs értelme az űrbe menni – az űrutazás, az űrturizmus helyett inkább a Föld megmentésével kellene foglalkozni. Vilmos herceg elítélte az olyan milliárdosokat, mint Elon Musk és Jeff Bezos, amiért az űrturizmusban játszanak úttörő szerepet, ahelyett, hogy a Föld problémáira összpontosítanának. 

Arra van szükségünk, hogy a világ legnagyobb agyai és elméi arra törekedjenek, hogy ezt a bolygót próbálják meg megjavítani, nem arra, hogy a következő helyet keressék, ahol élni lehet.

A cambridge-i herceg szintén felháborodását fejezte ki a klímakrízis kezelésének elmaradása miatt a hét elején, és aggodalmát fejezte ki a COP26 klímacsúccsal kapcsolatban. Úgy érzi, hogy a COP nagyon világosan és őszintén kommunikál azzal kapcsolattban, hogy mik a jelenlegi problémák és erre milyen megoldások léteznek. 

Hiába az okos beszéd, az okos szavaink, ha nem cselekszünk.

Az ENSZ klímacsúcsán való részvételét a világ vezető közül többek között még nem erősítette meg Scott Morrison ausztrál miniszterelnök, Hszi Csin-ping kínai elnök, Vlagyimir Putyin orosz elnök, Narendra Modi indiai miniszterelnök és Jair Bolsonaro brazil elnök sem.

Joe Biden amerikai elnök megerősítette, hogy részt vesz a COP26-találkozón. 

Károly herceg szavai szintén Erzsébet királynő álláspontját tükrözik: a walesi herceg elmondta, hogy a világ vezetői “csak beszélnek”, amikor Glasgow-ban találkoznak, de nem hajlandóak cselekedni. Károly herceg úgy véli, a csúcstalálkozó az utolsó lehetőség a klímaváltozás elleni globális fellépésre.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.