Dollár
424,44 Ft
Euró
413,17 Ft
Font
461,99 Ft
Bitcoin
19,516 $

Brit miniszter: a brit katonák elítélése “Putyin romlottságának legújabb bizonyítéka”

Fotó: MTI/AP/Natacha Pisarenko
not image

Borbély Fanni

2022. június 9. - 20:44

A korábbi lakásügyekért felelős brit miniszter szerint a brit katonákra kiszabott halálos ítélet egy újabb példa arra, hogy Putyin mennyire romlott.

Robert Jenrick, korábbi lakásügyi miniszter is megszólalt annak kapcsán, hogy az oroszok halálra ítéltek két brit katonát, akiket koholt vádakkal állítottak bíróság elé.

A korábbi konzervatív miniszter, aki egyébként annak a Newark-i választókerületnek a képviselője, ahol az egyik katona, Aiden Aslin is élt, azt követelte, hogy azonnali hatállyal idézzék be az Egyesült Királyságban tartózkodó orosz nagykövetet.

Kijelentette, “ez az undorító, szovjet stílusú kirakatper a legújabb emlékeztető Putyin rezsimjének romlottságára”, hangsúlyozva, hogy világossá kell tenni Oroszország számára, hogy “nem bánhatnak így a brit állampolgárokkal, és ezt nem úszhatják meg ennyivel”.

A képviselő úgy fogalmazott, a Kreml propagandájával ellentétben Aiden Aslin nem zsoldos, ugyanis Ukrajnában élt és az ottani fegyveres erőknél szolgált már Putyin háborúja előtt is, s mint hadifogoly, ugyanúgy jogosult a Genfi Egyezmény nyújtotta védelemre.