Dollár
428,97 Ft
Euró
420,81 Ft
Font
478,31 Ft
Bitcoin
19,483 $

Egy Afganisztánból menekülő brit házaspárt brutálisan megvertek a tálibok, majd halállal fenyegették őket

Fotó: Twitter/New York Post
not image

Borbély Fanni

2021. augusztus 21. - 17:42

Az Afganisztánból menekülő férfi saját és családja életét félti. A brit külügyminisztériumtól kért segítséget a meneküléshez.

Egy brit állampolgárt és feleségét megverték a tálibok, amikor épp egy afganisztáni evakuációs központba tartottak – számolt be az Independent.

A brit áldozat elmondta, hogy kapott egy e-mailt a nagykövetségtől, amelyben arra utasították, hogy menjen el egy kabuli szállodába, hogy később felszállhasson egy evakuáló járatra. Az első ellenőrzőponton azonban a tálibok brutálisan megverték őt és feleségét, és felszólították őket, hogy azonnal menjenek vissza.

“A nagykövetségtől utasítottak minket, hogy menjünk a Baron Hotelbe, de az úton három tálib ellenőrzőpont is van. Megmutattuk nekik a dokumentumainkat, az e-mailjeinket, a nagykövetségtől kapott információkat, de a tálibok ránk támadtak, mert tudták, hogy menekülünk az országból. Azt mondták, hogy nem fogunk eljutni a szállodába, és vissza kell mennünk, különben lelőnek minket”

– mesélte a férfi.

Azt is elmondta, hogy a külföldiek számára is nehéz volt bejutni a kabuli repülőtérre, ahová állítólag csak az amerikaiakat engedték be akadálytalanul.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.