Dollár
432,25 Ft
Euró
423,13 Ft
Font
481,05 Ft
Bitcoin
19,681 $

Egy katonai vezető arra figyelmeztet, a brit hadseregnek készen kell állnia az Oroszország elleni háborúra

Fotó: Diego González / Unsplash

Czinder Tímea

2022. augusztus 23. - 00:40

A Mobilise hadművelet jegyében már zajlik a harci taktikák újragondolása és a kiképzés felgyorsítása.

Paul Carney főtörzszászlós a Soldier magazinnak nyilatkozva elmondta, szerinte a brit hadseregnek formába kell lendülnie az orosz fenyegetés miatt, hogy készen álljon felvenni a harcot bármilyen agresszió ellen.

Soron kívül Gyanús fehér por miatt kiürítették az Európai Bizottság elnöki lakosztályát

„Azt akarom, hogy mind ellenőrizzük, fizikailag alkalmasak vagyunk-e a műveletekre. Az is fontos, hogy felkészítsük szeretteinket és családjainkat, akiknek gyakran a legnehezebb szerep jut a távollétünk során”

– fogalmazott a katonai vezető.

A védelmi elöljárók hangsúlyozták, hogy a figyelmeztetés nem jelenti azt, hogy a hadsereg bevetésre készülne Ukrajnában, a felkészülés azonban elengedhetetlen – olvasható a Metro cikkében.

Eközben a brit hadsereg vezérkari főnöke, Patrick Sanders tábornok kijelentette, hogy a parancsnokoknak a szolgálat minden szintjén „lépéseket kell tennie”, hogy elejét vegyék az egész Európára kiterjedő háborúnak.

„Mozgósítjuk a hadsereget, hogy segítsünk megelőzni a háborút Európában azáltal, hogy készen állunk NATO-szövetségeseinkkel és partnereinkkel együtt harcolni és győzni. Ez az a pillanat, amikor megvédjük a minket meghatározó demokratikus értékeket: segítünk bátor ukrán szövetségeseinknek a galád küzdelemben, és kiállunk barátaink és partnereink mellett, hogy segítsünk fenntartani a békét Európa többi részén.”

A magazin beszámolójában a Mobilise hadműveletről is szó esett, amely értelmében a hadsereg újragondolja a harci taktikákat, valamint megvizsgálja, hogyan vethetők be a katonák leghatékonyabban a nagy intenzitású konfliktusok során.

„A fenyegetés megváltozott, és mi is változni fogunk. Fel fogjuk gyorsítani a kombinált fegyveres kiképzést, valamint a nagyobb és városi hadviselés ütemét; újjáépítjük készleteinket és felülvizsgáljuk a járműparkunk bevethetőségét”

– mondta beszédében Sanders tábornok.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.