Clouds
21 Budapest
Dollár
358,97 Ft
Euró
389,66 Ft
Font
443,58 Ft
Bitcoin
23,169 $

BRÉKING: Messi rövidesen bejelentheti, hogy a Barcelona játékosa marad, nincs több dráma

Sport
not image

A T-800-as

Szerkesztő

Lionel Messi sokkal közelebb lehet a távozáshoz, mint a maradáshoz, de addig a pontig, míg alá nem írja a szerződését az új klubjával, megvan az esélye a Barcelonának a játékosa megtartására.

Sokáig úgy tűnt,hogy Lionel Messi sokkal közelebb lehet a távozáshoz, mint a maradáshoz, de addig a pontig, míg alá nem írja a szerződését az új klubjával, megvan az esélye a játékosa megtartására. A hírek szerint ez a verzió valósul meg egy nagy fordulat végén.

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

A futballvilág egyik legfoglalkoztatottabb kérdése, hogy mi lesz Lionel Messivel, aki pár héttel ezelőtt beadta a távozási kérelmét, amit a Barcelona egyelőre nem fogadott el. Időközben az édesapja megérkezett Argentínából, hogy személyesen egyeztessen a fia ügyéről.

Az ügynökként is tevékenykedő Jorge Messi szerdán személyesen beszélt a klubvezetéssel, elsősorban az elnökkel. A találkozón Messi testvére is ott volt, egyértelművé téve azt, hogy az argentin menni akar.

Ez azonban nem olyan egyszerű, mert 700 millió euró a kivásárlási ára, és a kilépési opciója május végén lejárt. Messi azonban szentül hiszi, hogy ez nem igaz, mivel a koronavírus miatt tovább tartott a szezon.

Az orvosi vizsgálaton szándékosan nem jelent meg, így az új edző (Ronald Koeman) vezette edzéseket sem látogatja. A korábbi hírek szerint Messi már megállapodott a Manchester City-vel, ahol egy 5 éves szerződést írhat alá 700 millió euró értékben.

Addig a pontig azonban semmi sem biztos, míg alá nem írja a kontraktusát, és a Barcelona nem egyezik bele a távozásába. Josep Maria Bartomeu elnök semmiképpen nem akarja elengedni a hatszoros aranylabdást, és kitart a döntése mellett.

Ez pedig ahhoz vezethet, hogy Messiék bíróság elé vihetik az ügyet. A La Liga is a Barcelona pártját fogja, szerintük érvényes Lionel szerződése, és nem távozhat csak úgy. Messi és Pep Guardiola folyamatosan beszélnek egymással, de a Manchester City sem tud többet tenni annál, hogy ajánlatot ad a Barcelonának.

Pillanatnyilag az sem kizárt, hogy Messi egy csavar végén maradhat, amiben az édesapja győzheti meg őt. Jorge lehet a kulcs, de ahogyan ő is fogalmazott, nehéz elképzelnie, hogy a fia Barcelonában marad, mert menni akar.

Messi kivárt, megvárta, hogy az édesapja mire jut a találkozókon a Barcelonával, de az idő egyre csak telik, független attól, hogy októberig van idő a transzfer lebonyolítására. Addig azonban Lionel folyamatosan időt veszíthet a pályán, ha nem tér vissza a kerethez.

A barcelonai klub közvetlen tárgyalásokat kezdeményezhet Messivel, mert nem akarják eladni őt, ha csak ki nem fizetik érte a 700 millió eurót. Ez pedig biztosan nem fog megtörténni, különösen azok után, hogy 33 éves a legenda és gazdasági válság van.

A Mundo Deportivo eközben az egyik legfrissebb cikkében arról számolt be, hogy Messi már véglegesítette a nyilatkozatát, amiben a maradását fogalmazta meg. Ez pedig egy újabb 180 fokos fordulatot jelentene.

A sajtóban már olyan hírek láttak napvilágot, hogy 90% az esély Messi maradására, vagy arra, hogy meggondolja magát, és teljesítse a szerződése hátralévő részét. A Sphera Sports megerősítette, hogy Leónak már meg is van a nyilatkozata, amiben egyértelművé teszi, hogy a Barcánál marad.

Ez a válasznyilatkozat hamarosan befuthat a La Ligához, amiről a SER Catalunya számolt be. A liga szerint Messi szerződése továbbra is érvényes, nem képezi vita tárgyát, és csak abban az esetben távozhatna, ha kifizetik érte a 700 millió eurót. Ez az az összeg, amit a záradék tartalmaz.

Lehetséges, hogy az ügyvédek nem találták meg a kiutat, mert Messi távozási szándéka nagyon egyértelműnek tűnt, vagy csak vár még 1 évet, és ingyen távozhat, ami számára is egyszerűbb lenne, viszont akkor a klubja egy centet sem kapna érte. Addig azonban lenne idejük arra, hogy meggyőzzék a hosszabbításról.