Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Brazíliai áradás: 48-ra emelkedett a halálos áldozatok száma, több tucat ember eltűnt

Fotó: Áldozatok után kutatnak mentőalakulatok tagjai a brazíliai Sao Paulo állam partvidékén fekvő Sao Sebastiaóban történt földcsuszamlást követően 2023. február 21-én. Legkevesebb 46 ember vesztette életét a hétvégi heves esők okozta földcsuszamlásokban és áradásokban. Majdnem 2500-an még mindig nem térhettek vissza otthonaikba, a mentési munkálatok folynak. MTI/EPA/EFE/Sebastiao Moreira
Dél-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A helyi tisztviselők kijelentették, hogy a mentési munkálatok folyamatosan zajlanak, s még több utat kellett lezárni, de a vízellátás mostanra helyreállt a régióban.

Korábban beszámoltunk róla, hogy legalább 36 ember meghalt, köztük egy 7 éves kislány, miután a heves esőzések áradásokhoz és földcsuszamlásokhoz vezettek Brazíliában, a mentőalakulatok pedig rendíthetetlenül dolgoztak, hogy minél több bajbajutottat menthessenek meg.

Soron kívül Lezuhant egy férfi a Margit hídról, nem tudták megmenteni

Most kiderült, hogy Sao Paulo állam délkeleti részén még több csapadék várható, a halálos áldozatok száma pedig immár 48-ra emelkedett, holott egy nappal korábban még 46 elhunytról érkezett jelentés – közölte a Straits Times.

A hivatalos adatok alapján eddig több mint 600 milliméternyi eső esett, ami hatalmas mennyiség, tekintettel arra, hogy mindössze pár napról van szó, a helyi tisztviselők pedig attól tartanak, hogy a halálos áldozatok száma tovább emelkedik.

Állításuk szerint a mentési munkálatok folyamatosan zajlanak, emellett több tucat embert keresnek, akik az elmúlt napokban tűntek el, a legtöbben (47 fő) pedig Sao Sebastiao városában vesztették életüket, ám Ilhabela, Caraguatatuba, Bertioga és Ubatuba városait is elöntötte a víz.

A kormány megerősítette, hogy több utat le kellett zárni a földcsuszamlások miatt, de a vízellátást mostanra sikerült helyreállítani a régióban, az viszont nem derült ki, a karneváli ünnepségre érkezett turisták egy része azóta hazatérhetett-e.