Clouds
21 Budapest
Dollár
357,68 Ft
Euró
388,81 Ft
Font
442,52 Ft
Bitcoin
23,047 $

Legkevesebb három embert agyonlőttek egy iskolai lövöldözésben Brazíliában

Fotó: Unsplash/Marília Castelli
Dél-Amerika
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Legkevesebb három emberrel végeztek egy brazíliai iskolai lövöldözésben, mialatt tizenegyen megsérültek.

Legalább három áldozatról tudni, akik nem élték túl a támadást, míg tizenegy társuk megsérült, miután egy fegyveres két iskolában is tüzet nyitott a brazil Espirito Santo államban, amiről a helyi hatóságok számoltak be.

Soron kívül Orbán Viktor: az infláció egy közellenség, amit le kell törni

A támadások Aracruzban, egy kisvárosban történtek, ahol a feltételezett lövöldözőt a biztonsági felvételek alapján félautomata fegyverrel a kezében, katonai öltözetben és az arcát eltakarva látták.

A támadást követően a támadót a rendőrség letartóztatta, egyelőre nem közölték a gyilkos személyét, az azonosítása folyamatban van, de a helyi média, köztük a CNN brazil részlege arról számolt be, hogy egy 16 éves fiúról van szó.

Renato Casagrande, Espirito Santo kormányzója gyáva támadásnak nevezte a gyilkos akciót, amivel pótolhatatlan veszteségeket okozott a gyilkos. A történtek miatt a kormányzó háromnapos gyászt hirdetett, mialatt folytatják az okok felderítését, és hamarosan újabb információkat fognak közölni.

A felvételek alapján a támadó feltörte a lakatot az iskolában, majd bejutott a tanári szobába. Ezt követően átment egy másik iskolába, ahol megint tüzet nyitott. Sokakat megrázott az esemény, pillanatnyilag nem ismert a gyilkos indítéka, de a tette után valószínűleg az élete hátralévő részét börtönben fogja tölteni.