Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,00 Ft
Font
443,51 Ft
Bitcoin
23,187 $

Brazil gála Dél-Korea ellen, Neymarék bejutottak a legjobb nyolc közé

Fotó: EPA/Noushad Thekkayil
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Brazília hamar eldöntötte a továbbjutás sorsát Katarban Dél-Korea ellen, ám Alissonnak több bravúros védést is be kellett mutatnia.

Japán drámai módon esett ki a katari világbajnokságról, ami egyúttal Horvátország továbbjutását jelentette. A japánok előtt adott volt a lehetőség, hogy folytatódjon számukra a csoda, de az elhibázott büntetők sokba kerültek.

Soron kívül Tizennégy, a tikriti mészárláshoz köthető személy kivégzésére készül Irak

A nap legjobban várt mérkőzésének egyik résztvevője szintén ázsiai volt, Dél-Korea feszült össze Brazíliával, a legnagyobb esélyessel. A koreai csapat kapott egy igazán rossz hírt a kezdősípszó előtt egy órával, mivel kiderült, hogy Neymar felépült, és rögtön kezdőként térhet vissza.

Fogalmazzunk úgy, hogy Brazília pillanatok alatt lerendezte a kérdést, igazán egy pillanatig sem volt veszélyben a továbbjutásuk. Az egyetlen megválaszolatlan kérdés az volt, hány gólt fognak rúgni az ellenfelüknek, akik egyre többször szedték ki a hálóból a labdát.

Gálaestet csináltak a brazilok Katarban

V. Junior nyitotta a sort Neymar passzát követően, már a 7. percben megszerezték a vezetést. Hat perccel ezután büntetőhöz jutottak a brazilok, Neymar pedig brazilos lazasággal juttatta még nagyobb előnyhöz Brazíliát.

Az embernek olyan érzése volt, mintha csak egy jótékonysági gálameccset látnánk, annyira nem tudtak mit kezdeni a koreai játékosok a brazilokkal, akik sorra vezették a veszélyes támadásokat. A 29. percben egy egészen parádés és látványos támadás végén Richarlison köszönt be, így már 3-0 volt az állás.

Hét perccel később megint szambázni kezdtek, V. Junior ezúttal gólpasszal hívta fel magára a figyelmet, Paqueta pedig köszönte a lehetőséget. Az első félidő hosszabbításában akár az ötödiket is megrúghatták volna, Kim Seung Gyu azonban hatalmasat védett.

Gyönyörű volt a koreai szépítés

A második félidőre már csökkent a brazil intenzitás, míg a koreai csapat a teljes képet tekintve szintén több gólt is lőhetett volna, de Alisson rendre nagy bravúrral hárította ezeket a próbálkozásokat. Megint más kérdés, ha egy-két ilyen lövés becsorog, Brazília sokkal nagyobb tempóra kapcsol, mert bőven maradt bennük.

A szépítés így sem maradhatott el, ami védhetetlen volt, és egyúttal a világbajnokság egyik legszebb találata. Paik csak részben tudott ennek örülni, mivel még mindig nagyon távol voltak az egyenlítéstől.

Egy nagyon intenzív és látványos, illetve helyzetekkel teli mérkőzésen vagyunk túl, amit Brazília 4-1-re nyert meg, és ezzel bejutottak a legjobb nyolc csapat közé a katari világbajnokságon.