Clouds
21 Budapest
Dollár
369,01 Ft
Euró
394,68 Ft
Font
442,01 Ft
Bitcoin
23,062 $

Bozótvágóval raboltak 3 ezer forintot Kecskeméten

Fotó: Unsplash/Mufid Majnun
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A kecskeméti rendőrök villámgyorsan elfogták az elkövetőt, aki sokáig nem érezhette magát szabadlábon.

Egy újabb meghökkentő rablásra derült fény, amit a tettes egy bozótvágóval követett el. Egy 45 éves helybéli nő tett bejelentést november 26-án 17 óra 15 perckor, hogy az ismerősét röviddel a hívás előtt kirabolták.

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

A rendőrség azonnal járőröket küldött a helyszínre, és a közelben sikerült elfogniuk a 26 éves férfit, aki a bűncselekmény gyanúsítottja. A jelenlegi adatok alapján R. Gyula meglátta az utcán sétáló ismerősét, akiről feltételezte, hogy van némi készpénze. Felpattant a kerékpárjára, és későbbi áldozata után kerekezett, miközben azt kiabálta, hogy adja át a pénzét – írja a police.hu.

A sértett vonakodott eleget tenni a kérésnek, ezért futni kezdett, ám a kerékpárral lévő fiatal utolérte és megütötte. Az áldozat kísérletet tett a menekülésre, ám nem járt sikerrel; újabb ütések érték, végül kirablója elővett egy méretes bozótvágót, amellyel megsebezte az ekkor már földön fekvő sértettet, és elvette háromezer forintját.

Az erőszakos férfi nem sokáig örülhetett kétes módon szerzett zsákmányának, mert a rendőrök 17 óra 20 perckor elfogták. A nyomozók R. Gyulát felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett és súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatását.

Fotó: police.hu