Clouds
21 Budapest
Dollár
354,28 Ft
Euró
385,95 Ft
Font
432,87 Ft
Bitcoin
23,649 $

Bővülhet a fix traffipaxok száma a Balatonnál

TÉMÁK:
#Balaton #traffipax
Debrecen, 2016. április 5. Figyelmeztetõ tábla a Véda közúti intelligens traffipaxrendszer egyik egysége elõtt a 35-ös fõúton Debrecen határában 2016. április 5-én. Ezen a napon reggel 8 órától üzemszerûen mûködnek az új kamerák, amelyek sebességmérés mellett - a többi között - forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak. A rendszer 160 mobil sebességmérõt, valamint az ország egész területén 365 fixtelepítésû komplex közlekedésellenõrzõ pontot (KKEP) foglal magában, 134 útszakaszon. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Szerdán tárgyalja az előterjesztést a helyi önkormányzat az új sebességmérő telepítéséről.

Amennyiben a képviselők megszavazzák a csaknem 7-8 millió forintba kerülő sebességmérő telepítését, úgy hamarosan új traffipax kerülhet a 71-es főútra – számolt be róla a portfolio.hu.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

Az úgynevezett „traffiboxok” telepítéséről tavaly a rendőrség is beszámolt, országszerte mintegy száz darabot terveznek telepíteni. Ebből 2022 novemberéig mintegy 23-at már beüzemeltek.

Különlegessége, hogy gyakorlatilag a mobil sebességmérőket helyezik egy külön dobozba, így amellett nem kell rendőröket is alkalmazni, egyszerűbbé téve ezáltal az üzemeltetését.

A kiépítés mellett azonban az üzemeltetésért és a karbantartásért így is évi bruttó 300-500 ezer forintot kell fizetnie az önkormányzatnak, ami ugyanakkor eltörpülne a gyorshajtás miatt bekövetkező balesetek által okozott tragédiák és kárösszegek mellett.

A telepítés során a baleseti statisztikákat is figyelembe veszik, így az új traffipaxot a 71-es főút 49 és 50-es kilométerkövénél helyeznék ki, az Erkel Ferenc utca és a főút találkozásánál.