Dollár
395,07 Ft
Euró
417,98 Ft
Font
484,85 Ft
Bitcoin
17,192 $

Botrány lett az OMSZ vetkőzős videójából, az illetékesek kirúgását követelik (videó)

Fotó: Gary Meulemans / Unsplash
Belföld

Czinder Tímea

Szerkesztő

Túlfűtött jelenetek láthatók a felvételen.

Ahogyan a Blikk is megírta, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) január 11-én közétett egy videót „Megérkezett a mentőkhöz az új munkaruha” címmel, amely a vártnál nagyobb visszhangot keltett, a felvétel ugyanis sokak szerint túl pikánsra sikeredett.

Soron kívül Korlátlan internettel lepi meg ügyfeleit a Telekom

A klipben valóban kissé túlfűtött képkockák láthatók; az unatkozó irodista lányokhoz egy sportos mentőápoló érkezik átvenni új munkaruháját, a hölgyek pedig vágyakozva nézik, miközben átöltözik. A videó megosztása után záporozni kezdtek a kommentek, akadtak, akik jól szórakoztak a látottakon, mások pedig szekunder szégyent emlegettek, amiért tárgyiasítják a mentősöket.

A videó híre Magyarországi Mentődolgozók Szövetségéhez (MOMSZ) is elért, Lengyel Tibor, a szövetség operatív alelnöke pedig választ is fogalmazott a MOMSZ elnök nevében. A levélben részletesen kifejti, hogy a felvételt károsnak találták, mert a társadalom széles körében felháborodást keltett, téves képet festett a dolgozókról, és megingathatja a mentősökbe vetett bizalmat.

A szervezet követelte a videó készítője jogviszonyának azonnali megszüntetését, a felvétel eltávolítását az OMSZ Facebook oldaláról, valamint nyilvános bocsánatkérést a mentődolgozóktól.

A követelés mellett kérdéseket is megfogalmazott a szövetség; kíváncsiak rá, ki engedélyezte a videó készítését és közzétételét, tudott-e a munkáltató a felvételről, indított-e kivizsgálást, illetve foganasított-e már valamilyen intézkedést az ügyben.

A botrányosnak kiáltott videó itt tekinthető meg.