Botokkal ütik-verik az összeomló gazdaság és növekvő infláció ellen tüntetőket Indiában

MTI/EPA/Radzsat Gupta
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 20. - 21:20

A rendőrség hasonló taktikát alkalmazott az infláció ellen demonstráló fiatalokkal szemben, mint azt tették a korábban tüntető tömegek ellen.

Több videó is felkerült a közösségi média különböző platformjaira, melyeken az látható, amint az indiai rendőrség hatalmas botokkal csapkodja a tüntetőket annak érdekében, hogy feloszlassák az összegyűlt tömeget.

Madhja Prades fővárosában, Bhopálban azért vonultak ki az utcára fiatalok ezrei, mivel a helyi kormány lefagyasztotta a munkaerőpiacot azzal, hogy elérhetetlenné tették a munkanélküliek számára az állások utáni kutakodást.

Mindez azért történhetett meg, mivel komoly gazdasági szankciókat léptettek érvénybe, amelyekkel megpróbálják visszaszorítani az egyre inkább elharapódzó inflációt, ami a régiót az elmúlt hónapokban érintette – írta a Szputnyik hírportál.

Az esemény során legalább 75 embert letartóztattak, akiket egyúttal elküldtek az ország különböző pontjain található börtönökbe. Az egyik tüntető a következőképpen nyilatkozott az ügy kapcsán:

„A fiatalokkal kegyetlen módon bánnak a rendőrök. Arra kényszerítettek minket, hogy üljünk be egy furgonba, ezt követően elhajtottak vele egy elhagyatott, a várostól 30 kilométerre lévő erdőbe, ahol magunkra voltunk hagyva.”

Mindeközben a városvezetés is felszólította az állam kormányát, tegyenek valamit, mivel a helyi hatóságok visszaélnek erejükkel, és ahelyett, hogy megvédenék a polgárokat, ellenük fordultak, és azért kezdték el botolni őket, mert munkát szeretnének maguknak találni.