Újabb enyhítéseket hagytak jóvá a magyar börtönökben

Fotó: Pixabay
not image

Takács Petra

2021. július 28. - 09:53

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága újabb enyhítésekről számolt be a magyar börtönök kapcsán, amiről alább olvashatunk.

Tovább enyhülnek a látogatófogadás szabályai 2021 augusztus 1-jétől. Július 1-től ismét látogathatóvá váltak a fogvatartottak az ország valamennyi büntetés-végrehajtási intézetében. Augusztustól a fogvatartottakhoz már gyermekkorú hozzátartozók is érkezhetnek, egy időben egy olyan felnőtt és egy olyan 12. életévét betöltött gyermekkorú személy, aki rendelkezik védettséget igazoló dokumentummal.

A látogatók fogadására havonta egy esetben, maximum 60 perc időtartamban kerülhet sor. A látogatás teljes ideje alatt kötelező a szájmaszk viselése és az előírt szociális védőtávolság megtartása, valamint kerülni kell a közvetlen testi érintkezést.

Boldogkői Zsolt szerint az egyetlen megoldás az oltás kötelezővé tétele

A személy látogatás mellett továbbra is lehetőség van a digitális kapcsolattartásra. A Skype beszélő havonta egy alkalommal, maximum 30 perc időtartamban vehető igénybe. Az a fogvatartott, aki bármely okból nem tudja személyesen fogadni a hozzátartozóit, legfeljebb heti két alkalommal, maximum 60 percben Skype-olhat a kapcsolattartójával.