Börtönné változtatták a rendőrképző iskolát az oltatlan diákok számára

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 25. - 17:18

Az igazgató mindaddig nem engedi haza családjaikhoz az iskolában tanuló tinédzsereket, amíg nem oltatják be magukat koronavírus elleni vakcinával.

Eléggé kiakadt az Europol rendőrszakszervezet, amikor megtudták, hogy a kolozsvári Septimiu Mureșan Rendőrképző Iskola igazgatója, Dr. Liviu Gabriel Dumitru nem engedi haza hétvégenként családlátogatóba az oltatlan kadétokat – olvasható a Főtér hírportál beszámolójában.

Mindeközben a beoltott diákok szabadon mozoghatnak és akár bulizhatnak is, ami felettébb érdekes, hiszen ha a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése lenne a fő cél, akkor lényegében az oltottakat is korlátozni kellene, mivel ugyanúgy szétszórhatják a kórokozót, mint egészséges társaik.

Az igazgató is megerősítette, valóban létezik oltottság alapú szegregáció az intézményben, és nem volt rest azzal büszkélkedni, hogy amíg ő az igazgató, azt csinál amit akar anélkül, hogy bárkinek magyarázkodnia kéne, és amíg a diákjai nem oltatják be magukat, nem fogja megengedni, hogy elhagyják az iskolát.

Az Europol képviselői ezért az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz és a belügyminisztérium vezetőségéhez fordultak, és abban reménykednek, hamarosan véget érhet az oltatlan diákok igazságtalan megbélyegzése.