Clouds
21 Budapest
Dollár
367,09 Ft
Euró
392,70 Ft
Font
440,70 Ft
Bitcoin
22,972 $

Két év börtönt kapott az a férfi, aki az interneten dicsőítette az Iszlám Államot

Fotó: A Budapest Környéki Törvényszék újonnan átadott ügyfélcentrumának helyet adó M3 Business Center irodaház a főváros XIV. kerületében, a Hungária körúton 2014. október 28-án. MTI/Beliczay László
Bűnügy
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Állítása szerint azért látogatta a terrorszervezethez köthető oldalakat, és töltött le az Iszlám Államot dicsőítő videókat, mert nagyon kíváncsi volt.

A Budapest Környéki Törvényszék háborús uszításért ítélte két év börtönre T. Dominikot, mert 2018 és 2019 között olyan, az Iszlám Államhoz és az Al-Kaidához köthető propaganda-anyagokat tett közzé, melyek harcra buzdítanak.

Soron kívül Hosszú távú gázvásárlási megállapodást köt a kormány Azerbajdzsánnal

Az rtl.hu szerint az anyagok feltöltését a német hatóságok vették észre, majd értesítették a magyar rendőrséget, akik beazonosították T. Dominikot, s a férfit végül a TEK fogta el Tahitótfaluban, 2021 októberében.

T. Dominik nem vallotta magát bűnösnek, emellett állította, hogy nem állt szándékában bárkit is terrorcselekményre buzdítani. Majd azt is elmondta, hogy azért látogatta a terrorszervezethez köthető oldalakat, és töltött le az Iszlám Államot dicsőítő videókat, mert nagyon kíváncsi volt.

Az ügy másodfokon folytatódik

Mindemellett beismerte, hogy azért töltött le kivégzésekről szóló tartalmakat, mert érdekelte a téma, mint ahogyan a horror is, legutolsó vallomásában pedig hangsúlyozta, hogy semmi köze az Iszlám Államhoz, s ő maga nyugatias életet él.

A férfi börtönbüntetésébe az előzetesben töltött időt is beszámították, emellett kiderült, hogy kétharmaddal szabadulhat, és mivel pont ennyi időt töltött ott, ha a jogerős ítélet nem lesz súlyosabb, nem kell a börtönbe visszamennie.

A 444.hu beszámolója alapján az ügyész és az ügyvéd is fellebbezett az ítélet ellen, s az ügy másodfokon folytatódik, T. Dominik pedig a továbbiakban szabadlábon védekezik.