Clouds
21 Budapest
Dollár
366,31 Ft
Euró
393,35 Ft
Font
441,28 Ft
Bitcoin
22,934 $

Boros a benzinhiányról: miért kell játszani ezt a bazári komédiát?

TÉMÁK:
#benzin #MOL
Fotó: Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a rendkívüli Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. március 10-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Gazdaság
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő
TÉMÁK

A közgazdász kemény kritikát fogalmazott meg a Mollal szemben, és (legalább) egy nagyon fontos dologra figyelmeztetett. 

Miután a múlt héten a szakértők elmondták, hogy ellátási hiány lesz az országban, aztán majd az ársapkát is meg fogják szüntetni, valóban így történt: az emberek pánikolni kezdtek, és hirtelen az autók sokszorosa jelent meg a benzinkutakon. 

Soron kívül Élve találták meg a romok alatt a Chelsea és a Newcastle korábbi játékosát

Ennek az eredménye az lett, más egyéb ok mellett, hogy a jóslat beteljesítette önmagát, és sok helyen valóban nem lehetett tankolni ársapkás benzint, helyenként mást sem. Ennek kapcsán szólalt meg Boros Imre, aki a PS-nek elmondta, hogy „nagyon kilóg a lóláb”. 

Kifejtette, hogy nem szabad elfelejtenünk, hogy „a Mol Nyrt. egy lenyúlt multinacionális cég, amiben csak 2010 után tudott újra döntő befolyást szerezni a magyar állam – az osztrák–orosz pakett legendás visszaszerzésével –, de a vállalat működése és érdekei lényegében nem változtak”.  

„Nyilvánvaló, hogy árat akarnak emelni és el akarják töröltetni a 480 forintos ársapkát, ezért mindent elkövetnek fű alatt”

– jelentette ki. 

Boros: „sokan hisznek a Mol körüli megmondóemberek siránkozásának” 

Elmondta, hogy a Mol három finomítóban érdekelt, a százhalombattai mellett, amely állítólag műszaki gondokkal küszködik, a pozsonyiban és a horvátországiban is. 

„Ugyan miért kell játszani ezt a bazári komédiát és miért nem lehet megszervezni rendesen az ellátást?”

– tette fel a kérdést. 

„Ezek a finomítók vezetékeken vannak összekötve, mindenhova eljuttatható az orosz nyersolaj. Aminek az ára nemhogy nőtt volna, hanem még csökkent is, mintegy húsz százalékkal, a háború előtti időkhöz képest. Sajnos sokan hisznek a Mol körüli megmondóemberek siránkozásának, pedig nagyon kilóg a lóláb” –  fűzte hozzá. 

„Nyilvánvaló amerikai érdek, hogy hisztériát keltsenek Magyarországon. Ha nincs üzemanyag, megbénul minden. Nem véletlen, hogy időnként lövöldöztetnek az ukránokkal a Barátság-kőolajvezeték környékén” – jelentette ki. 

Úgy véli, hogy mivel a Barátság kőolajvezeték „pillanatnyilag működik és a tartalékaink is rendben vannak, most tehát nincs objektív oka ilyen mértékű hiánynak. Arról nem is beszélve, hogy Magyarország egy komoly állam Németországhoz képest, ahol még érdemi vizsgálat sem folyik a robbantók kézre kerítésére. Szóval ne hagyjuk magunkat!”