Clouds
21 Budapest
Dollár
367,94 Ft
Euró
394,78 Ft
Font
442,47 Ft
Bitcoin
22,832 $

Borongós, esős hétfő vár ránk

Fotó: Unsplash/Joy Stamp
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A vasárnapi borult és párás idő hétfőn is folytatódik, ám több helyen esőre és záporra is lehet számítani napközben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap délután az Alpokalján, Budapest térségében, illetve az északkeleti negyedben tartósan borult, párás, míg másutt gyengén vagy közepes felhős idő várható többórás napsütéssel.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

Estétől nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és hétfőn szinte mindenütt borult lesz az ég. Vasárnap a borult, párás tájakon szitálás, gyenge eső alakulhat ki, majd éjszaka nyugat felől csapadékrendszer érkezik, amely hétfő napközben tovább terjeszkedik kelet felé.

Reggelig még csak a Dunántúlon, majd hétfőn napközben már egyre többfelé várható eső, zápor. Többfelé kísérik élénk, olykor erős lökések a déli, délnyugati szelet, amely hétfőn a Dunántúlon északnyugatira fordul.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 8 fok között várható, a szelesebb Dunántúli tájakon lesz majd enyhébb az idő, míg a délkeleti határ mentén alacsonyabb értékek valószínűek. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 5 és 11 fok között várható, a délkeleti határ mentén mérhetjük a magasabb értékeket.