Dollár
429,75 Ft
Euró
421,24 Ft
Font
477,30 Ft
Bitcoin
19,361 $

Boris Johnson szerint Ukrajna harca olyan, mint a Brexit

Fotó: Twenty20
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. március 20. - 05:03

Boris Johnson az idei pártkonferenciáján az ukrán nép szabadságharcát a Brexit mellett szavazáshoz és a progresszív woke mozgalom melletti kiálláshoz hasonlította. 

„Tudom, hogy ennek az országnak az emberei ösztönösen a szabadságot választják, akárcsak az ukrán nép, minden alkalommal. Mondhatok néhány híres példát a közelmúltból. Amikor a britek ilyen nagy számban szavaztak a Brexit mellett, nem hiszem, hogy ez azért történt, mert távolról sem voltak ellenségesek a külföldiekkel szemben. Hanem azért, mert azt akarták, hogy szabadon, másképp csinálhassanak dolgokat, és hogy ez az ország képes legyen önmagát irányítani“ – emelte ki. 

Soron kívül Orbán: jön a gyármentőprogram és már dolgoznak a munkahelyvédelmi akcióterven

Ennek egyik példájaként hozta fel a britek döntését is, akik úgy ítélték meg, hogy a koronavírus elleni oltás hasznos a védekezésben. „Azért, mert folytatni akarták az életüket. Elegük volt abból, hogy megmondják nekik, hogy mit kell tenniük“ – tette hozzá. 

„Ennek az országnak az a legyőzhetetlen ereje, hogy a törvények keretein belül hiszünk abban, hogy az embereknek azt kell tenniük, amit akarnak, feltéve, hogy nem ártanak senki másnak – és ezt hívják szabadságnak“ – emelte ki. 

Nincs szükségünk arra, hogy ébren legyünk. Csak szabadok akarunk lenni, és ezért menekülnek most őszintén szólva tehetséges emberek Oroszországból. Ezért áramlanak az Egyesült Királyságba. Ez Putyin tragédiája. Az ő katasztrofális ukrajnai hibája bizonyos értelemben maga is érv a demokrácia és a szabadság mellett“ – szúrt oda az orosz elnöknek. 

Komolyan mondom, ha Putyinnak szabad sajtója lett volna – ha a BBC az ügye mellett állt volna –, akkor tudta volna az igazságot. Vagy annak egy változatát“ – emelte ki. 

Szerinte Putyin elnök tudta volna, hogy az ukrán nép szembeszáll vele, ahelyett, hogy egy „talpnyalókból álló visszhangkamrában“ lenne – írja a The Mirror.

Szerintem egészen más okból félt Ukrajnától. Azért félt Ukrajnától, mert Ukrajnában szabad sajtó van, és Ukrajnában szabad választások vannak“ – jelentette ki. 

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja