Dollár
392,68 Ft
Euró
411,01 Ft
Font
476,63 Ft
Bitcoin
17,077 $

Boris Johnson: a bucsai gyilkosságok „nem állnak messze” a népirtástól

Fotó: A kijevi hatóságok által szervezett sajtóút alkalmával készült kép megrongálódott orosz katonai jármű roncsáról az ukrán hadsereg által visszafoglalt, Kijev melletti Bucsában 2022. április 5-én. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

A brit miniszterelnök elítélte az orosz erők által elkövetett borzalmakat, valamint biztosra vette, hogy további szankciókat és büntetéseket vezetnek be Oroszországgal szemben.

Boris Johnson egy angliai településen, a Welwyn Garden City-ben található kórházban tett látogatást, amelynek során elmondta, attól tart, a Putyin által elkövetett bucsai atrocitások „egyáltalán nem állnak messze a népirtástól”.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Hozzátette, „nagyon is érthető” az emberek reakciója, ahogyan megdöbbentek és felháborodtak a hírek hallatán, majd kiemelte, „nincs kétsége afelől”, hogy a nemzetközi közösség, Nagy-Britanniával az élvonalban, újabb lépéseket fog tenni annak érdekében, hogy további büntető intézkedéseket szabjon ki Vlagyimir Putyin rezsimjére – számolt be a Sky News.

Hétvégén megrázó képek és felvételek láttak napvilágot a Kijev melletti Bucsában uralkodó állapotokról, amelyeken több tucat civil áldozat holtteste hevert az utcákon, miközben szétlőtt tankok és autók torlaszolták el az utakat.