Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,20 Ft
Bitcoin
19,319 $

Boris Johnson attól tart, hogy Ukrajnát egy “rossz békeszerződésre” kényszerítik majd

Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j) és Boris Johnson brit miniszterelnök a kijevi Szent Mihajlovszkij-székesegyház melletti téren 2022. június 17-én. Johnson nagyszabású katonai kiképzési programot ajánlott fel a támadó orosz erõk ellen védekezõ ukrán hadseregnek. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat
not image

Borbély Fanni

2022. június 28. - 23:27

A brit miniszterelnök aggodalmának adott hangot, szerinte ugyanis elképzelhető, hogy Ukrajnát egy, az ország számára kedvezőtlen békeszerződésbe kényszerítik majd bele.

Boris Johnson aggódik, ugyanis attól tart, hogy egy olyan békeszerződésre kényszeríthetik majd Ukrajnát, mely az ország számára kedvezőtlen feltételeket tartalmaz.

Soron kívül Már nem szívárog az Északi Áramlat-2

A brit miniszterelnök arról is szót ejtett, hogy az orosz-ukrán háború gazdasági következményei egész Európára hatással vannak, meglátása szerint pedig az egyre csak gyűrűző megélhetési válság közepette lassacskán alábbhagyhat az Ukrajnának nyújtott támogatások mértéke.

Boris Johnson nem sokkal korábban a Sky News politikai szerkesztőjének adott interjújában úgy fogalmazott, túl sok országtól hallani, hogy “ez egy európai háború, mely egyébként szükségtelen”, így azonban a nyomás is nőni fog, hogy az ukránokat egy “rossz békeszerződésre ösztönözzük”.

A brit miniszterelnök hozzátette, ha megengednék Putyinnak, hogy “a saját feje után menjen Ukrajnában”, úgy hatalmas veszély leselkedne a nemzetközi biztonságra, hosszabb távon pedig borítékolhatóan gazdasági katasztrófát okozna. Az Egyesült Királyság már a háború kezdete óta az egyik legnagyobb támogatója Ukrajnának, Boris Johnson népszerűsége pedig jelentősen növekedett az ukránok körében, míg az Egyesült Királyságban egyre bonyolultabb a viszonya a közvéleménnyel.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.