Bombatámadással fenyegetőzött Szegeden, majd telefonon osztogatott tanácsokat a rendőröknek

Fotó: Unsplash/Michael Weidemann
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. december 1. - 10:39

Vádat emeltek a férfivel szemben, aki háromszor hívta a segélyhívót azzal, hogy bombát helyezett el egy szegedi bevásárlóközpontban. 

A vádlott először 2021. augusztus 18-án, délután négy órakor telefonált, majd közölte a segélyhívóval, hogy: „10 perce van, hogy elmondja a felettesének, bomba van a bevásárlóközpontban“. Azt állította, hogy a bomba éles, és egy órájuk van a megtalálására, majd elmondta a pontos címet is. 

Egy órával később újra felhívta a 112-t, majd azt mondta, hogy a kimenekítés után három és fél órájuk lesz a rendőröknek a robbanószerkezet megtalálására, és figyelmeztetett, hogy több hasonló eset is elő fog fordulni. 

Fél órával később ismét telefont ragadott, és közölte a 112-vel, hogy nagyon lassúnak találja a hatóságok munkáját, és jobb lenne, ha drónokat vetnének be, majd megosztotta velük, hogy fegyvere van. 

Az Ügyészség szerint a férfi fenyegetése a köznyugalmat súlyosan megzavarta, miközben azt több száz embernek kellett elhagynia, de robbanószerkezetet mégsem találtak. 

A járási ügyészség a vádlottal szemben köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat. A vádemeléskor letartóztatásban levő férfi bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni – írja az ugyeszseg.hu