Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,007 $

Mióta itt jártál:

Bombariadó volt egy Lengyelországból Görögországba tartó Ryanair-járaton

Fotó: Unsplash/ Kevin Hackert
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A védelmi minisztérium egyik forrása számolt be arról, hogy bombariadó volt egy Lengyelországból Görögországba tartó Ryanair-járaton.

Az AFP egy védelmi minisztériumi forrás közlése nyomán számolt be arról, hogy bombariadó volt egy Lengyelországból Görögországba tartó Ryanair-járaton.

Soron kívül Január 29.: ilyen időjárás vár ránk vasárnap

Úgy tudni, hogy vasárnap görög harci repülőgépeket vezényeltek a Ryanair Lengyelországból Görögországba tartó járatának kísérésére, melynek fedélzetén több mint 190 ember tartózkodott.

Az ANA állami hírügynökség eközben arról számolt be, hogy a repülőgép nem sokkal délután 4 óra előtt landolt az athéni nemzetközi repülőtéren, s jelenleg is egy tűzszerészekből álló csoport vizsgálja és ellenőrzi a gépet.

A Greek Riporter beszámolója szerint a bombariadó miatt az F-16-os vadászgépeket mozgósították, hogy kísérjék a reptérre a Ryanair légitársaság Boeing 738-as repülőgépét. A portál értesülései szerint a repülőtérre különleges erőket is vezényeltek biztonsági okokból.

Értesüléseik szerint a Ryanair SR6385 jelzésű járatát az észak-macedóniai repülési információs szerv riasztotta a bombariadó miatt. A járat a lengyelországi Katowicéből indult, végállomása pedig Athén volt.

A magyar vadászgépeket gyorsan mozgósították a gép elfogására és megfigyelésére, amikor pedig a gép elérte az észak-macedón légteret, két görög F-16-ost küldtek az Aghialosban állomásozó 330-as századból, hogy átvegyék az irányítást.