Dollár
422,60 Ft
Euró
407,42 Ft
Font
455,52 Ft
Bitcoin
20,154 $

Jelenleg is tárgyalnak a bombával fenyegető férfival a Capitoliumnál

Fotó: Pixabay
not image

Takács Petra

2021. augusztus 19. - 20:25

Egyelőre nem történt változás, továbbra is az autóban ül a férfi, aki azt állítja, hogy bomba van nála.

“Aktív bombafenyegetés” miatt, csütörtökön, helyi idő szerint a délelőtti órákban, a capitoliumi rendőrség kiürítette az amerikai törvényhozás épületének közelében található irodaházakat, illetve a Kongresszusi Könyvtár Jefferson épületét az Egyesült Államok szövetségi fővárosában, Washington DC-ben – jelentette az amerikai sajtó.

Soron kívül Nyerő Páros: pincsikutya jelzővel illette Bea Megyeri Csilláékat Hódi Pameláék kapcsán

A környező utcákat lezárták, miközben a rendőrség egy gyanúsítottal tárgyalt, aki fekete kisteherautóval – a rendőrségi közlemény szerint – “a Kongresszusi Könyvtár előtti járdára hajtott”. Thomas Manger, a capitoliumi rendőrség főkapitánya csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: “a teherautó sofőrje a helyszínen intézkedő tisztnek azt mondta: bomba van nála. A rendőrtiszt beszámolója szerint egy gyutacs volt a férfi kezében”.

Manger elmondása szerint azonnal kiürítették a közeli épületeket. Bár a képviselőház és a szenátus tagjai jelenleg a nyári szabadságukat töltik, a rendőrfőkapitány elmondta, hogy “a helyszín közelében lévő épületekben továbbra is dolgoznak emberek.”

A gyanúsítottról csak annyit árult el a rendőrség, hogy egy férfiról van szó, de nem hozta nyilvánosságra sem a kilétét, sem a feltételezett indítékát. “Nem sok mindent tudunk. Van egy lehetséges nevünk, a gyanúsított személyazonossága, de jelenleg nincs sok információnk róla” – fogalmazott Manger, aki hozzátette, hogy jelenleg is tárgyalnak a férfival. “A tárgyalók keményen dolgoznak, hogy békés megoldást találjanak az esetre” – mondta a főkapitány.

Bombariadó van érvényben, evakuálták a Capitoliumot

A hatóságoktól származó hírügynökségi információk szerint egyelőre nem erősítették meg, hogy találtak robbanóanyagot a helyszínen.

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) Washington DC-ben található irodája a Twitteren közölte, hogy fővárosi egységük, a capitoliumi rendőrséggel és más partnereikkel közösen reagálnak a Kongresszusi Könyvtár közelében történt esetre.

Forrás: MTI