Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Bombafenyegetés Tatabányán: három bombáról hazudott, hamar elfogták

Fotó: Unsplash
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Azt állította, hogy egy tízemeletes lakóház lépcsőházában három bombát rejtett el, nem sokkal később kattant is a bilincs a csuklóján.

A rendőrség március 6-án kapott bejelentést arról, hogy Tatabányán, a Mártírok úton található egyik tízemeletes lakóház lépcsőházában három bombát rejtettek el. A férfi 19 óra 44 perckor telefonált, és azt állította, ő rejtette el a bombákat.

A bejelentést követően a rendőrség, a katasztrófavédelem, és a mentőszolgálat munkatársai is helyszínre vonultak. A rendőrök 33 lakásból összesen 53 személyt helyeztek el egy közeli intézményben, majd a bombakutató egyenruhások, és kutyák vizsgálták át az épületet – írta a police.hu.

Ezzel egyidejűleg a nyomozás is kezdetét vette. A feltételezett elkövető fényképét továbbították a helyszínen intézkedő rendőröknek. Ennek során az elkövető két órán belül a helyszínen beazonosították, majd elfogták.

Kiderült, hogy egy 22 éves férfiről van szó, akinél megtalálták azt a telefont, amiről a hívást kezdeményezte. Ezen kívül még a SIM kártyát is, melyet a hívás idején használt, majd előállították a győri lakost.

Az elkövető a bűncselekmény elkövetését beismerte, tettét azzal indokolta, hogy munkáltatója nem biztosított részére szállást. A kutatócsoport robbanóanyagot, robbanószert nem talált. A rendőrség kezdeményezi a gyanúsított gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását.