Dollár
428,93 Ft
Euró
420,87 Ft
Font
476,73 Ft
Bitcoin
19,366 $

Hóval és heves széllel érkező bombaciklon csaphat le az USA keleti részére

Hókotró munkagép dolgozik sûrû hóesésben egy úttesten a Michigan állambeli Walkerben 2022. január 6-án. MTI/AP/MLive.com/Kalamazoo Gazette/Joel Bissell
not image

Borbély Fanni

2022. január 7. - 17:32

Az előrejelzések szerint a közeljövőben sem lesz túl kegyes az időjárás az amerikaiakkal, ugyanis egy bombaciklon érheti el az Egyesült Államok keleti részét.

Az AccuWeather előrejelzése szerint a legkomolyabb havazás Maryland, Virginia, Észak-Karolina és Tennessee államok felett várható, a fővárosban, Washingtonban azonban akár 3 centiméteres hóra is lehet számítani – ez már a második heves hóvihar lesz egy héten belül az országban.

Soron kívül Sáfrány Emese forró dekoltázsától mindenről megfeledkezel

“Az Egyesült Államok keleti részén, Tennesseetől New Yorkig erősebb szél és komolyabb mennyiségű hó várható az éjszaka folyamán, mely valószínűleg a 2022-es téli szezon első “bombaciklonját” hozza magával a térségben”

– áll az AccuWeather legfrissebb jelentésében.

A bombaciklon egyébként egy olyan rendkívül intenzív időjárási jelenség, melynek során a légnyomás drasztikusan gyorsan csökken, mely masszív csapadékot és heves szélmozgást hoz magával. Az AccuWeather előrejelzése szerint New Yorkban pénteken nem kizárt, hogy akár 6 centiméter hó is leesik – számolt be a TRT World.

A szélsőséges időjárás miatt az amerikai Országos Meteorológiai Szolgálat viharjelzést adott ki az északkeleti partvidékre, de a heves havazás egészen Maine északi részéig elérhet, ez azonban attól függ, hogy a vihar milyen mértékben erősödik majd.

Az Egyesült Államokat a hét elején érte el az első vihar, mely masszív havazást, és heves szélmozgást hozott magával, melynek következtében az USA délkeleti és közép-atlanti területének nagy részén több iskolát is be kellett zárni, több ezer háztartásban ment el az áram, és pár repülőjáratot is törölni kellett.