Clouds
21 Budapest
Dollár
345,13 Ft
Euró
371,01 Ft
Font
432,61 Ft
Bitcoin
26,899 $

Kiderült, mikor tér vissza Brazíliába Bolsonaro

Fotó: Jair Bolsonaro volt brazil elnök a Konzervatív Politikai Akció Konferencián (CPAC) a Maryland állambeli National Harborban 2023. március 4-én. A konferenciát évenként megrendezi az Amerikai Konzervatív Unió befolyásos republikánus, konzervatív politikusok és értelmiségiek részvételével. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo
Dél-Amerika

Takács Petra

Szerkesztő

A pártja azt állítja, hogy néhány napon belül ismét Brazíliában lesz Jair Bolsonaro, a volt brazil elnök, aki hosszú ideje az Egyesült Államokban tartózkodik.

Jair Bolsonaro pártja pénteken a közösségi médián keresztül jelentette be, hogy a volt brazil elnök több mint három hónap után visszatér Brazíliába az Egyesült Államokba. Azt követően utazott az államokba, hogy elvesztette a választásokat, majd egyre több mindennel vádolta meg az ellenzék.

Soron kívül Szoboszlai Dominikot berendelte a Lipcse vezetősége

Jelenleg is nyomoznak ellen a hatóságok, de Bolsonaro ennek ellenére kész visszatérni, hogy a pártját vezesse. A tavaly októberi választások után a legnagyobb párttá alakultak a brazil kongresszusban, de az országot már nem Bolsonaro vezeti.

A hivatalos jelentés szerint Bolsonaro március 30-án, reggel 7 óra 30 perckor fog landolni Brazíliában – írja a Reuters. A volt elnök december 30-án utazott az USA-ba, két nappal Luiz Inacio Lula da Silva elnök beiktatása előtt, kihagyván ezzel az eseményt.

Pártja magabiztos, erős ellenzéket alkotnak, és azon a véleményen vannak, hogy Bolsonaro-nak vissza kell térnie, és a 2026-os elnökválasztásokig előkészítik számára a terepet ahhoz, hogy újra elnökként tevékenykedjen, miután továbbra is nagy támogatottságnak örvend az 214 milliós Brazíliában.