Dollár
432,11 Ft
Euró
423,19 Ft
Font
482,06 Ft
Bitcoin
20,035 $

A brazil elnök tudja a megoldást a háború befejezésére

Fotó: Jair Bolsonaro brazil elnök beszédet mond az Amerikai Államok Szervezete (AÁSZ) csúcstalálkozóján Los Angelesben 2022. június 10-én. MTI/EPA/Etienne Laurent
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. július 17. - 07:01

A jövő héten telefonon osztja meg a javaslatait Volodimir Zelenszkij elnökkel. 

Jair Bolsonaro brazil elnök azt mondja, tudja, hogyan lehetne „megoldani” a háborút, és a jövő héten telefonbeszélgetésen ismerteti javaslatait Zelenszkij ukrán elnökkel.

Soron kívül Nyerő Páros: Bíró Bea szerint Megyeri Csilla így se, úgyse lesz olyan szép, mint ő

„Elmondom neki a véleményemet, amit gondolok. A megoldást erre. Tudom, hogyan lehetne megoldani. De nem fogom elmondani senkinek” – jelentette ki. 

Annyit hozzátette, hogy „az ügy megoldása olyan lenne, mint ahogy Argentína és az Egyesült Királyság háborúja 1982-ben véget ért”.   

Argentína és Nagy-Britannia 1982-ben rövid konfliktust vívott az Atlanti-óceán déli részén fekvő, Argentínában Malvinák néven ismert Falkland-szigetek felségterületéért. 

A konfliktus 1982 áprilisában kezdődött, amikor argentin csapatok szálltak partra a brit ellenőrzés alatt álló szigeteken, Nagy-Britannia pedig haditengerészeti különítményt küldött a szigetek visszafoglalására. A gyengén felszerelt argentin csapatoknak nem sok esélyük volt, és Argentína két hónappal később megadta magát.

Bolsonaro július 18-ra tervezett telefonbeszélgetést Zelenszkijjel.

A brazil elnök februárban, néhány nappal Oroszország ukrajnai inváziója előtt látogatott el orosz kollégájához, Vlagyimir Putyinhoz Moszkvába, és eddig semleges álláspontot képviselt a konfliktussal kapcsolatban.

(The Guardian)