Nem engedték be egy focimeccsre Bolsonarót, mert nincs beoltva

Jair Bolsonaro brazil elnök felszólal az ENSZ Közgyûlés 76. ülésszakán, a világszervezet New York-i székházában 2021. szeptember 21-én. MTI/AP/Reuters/Eduardo Munoz
not image

Nagy Noel

2021. október 11. - 14:08

Jair Bolsonaro körül egyre inkább kezd fogyni a levegő a koronavírus-járvány kezelése és az ország stagnáló gazdasági helyzete miatt.

Bolsonaro elmondása szerint vasárnap el akart menni a Santos és a Gremio közötti brazil bajnoki mérkőzésre, azonban a hazai csapat stadionjába nem engedték be, mivel csak azok léphetnek be, akiket már beoltottak koronavírus ellen.

A koronavírus-járvány kitörése óta ez volt az első olyan mérkőzése a Santosnak, amit nézők előtt tudott rendezni, viszont ehhez szigorúan ahhoz kötötték, hogy fel kell mutatni egy vakcinaigazolást vagy egy negatív PCR-tesztet – írja az NDTV.

„Meg akartam nézni a Santos-meccset és azt mondták, hogy be kell oltanom magam először. Most miért?”

fogalmazott felháborodottan az elnök.

Jair Bolsonaro ugyanis határozottan megtagadta a koronavírus elleni vakcina felvételét és arra kérte minden támogatóját, hogy járjanak el hasonlóan. Bolsonaro azzal érvel, hogy a korábbi COVID-fertőzéséből még bőven van elegendő antiteste.

Az NDTV megjegyzi, hogy egyelőre még nem tisztázott, hogy Bolsonaro ténylegesen be akart-e menni a mérkőzésre vagy ez a műsor inkább az oltás, és azon belül is az oltási igazolás ellen szólt. A Santos szóvivője elmondta, őket nem keresték az elnök részéről.