Bogdán Ádám NB1-es csapatnál folytathatja

not image

Nagy Noel

2020.június.13 - 10:27

A húszszoros magyar válogatott hálóőr, Bogdán Ádám a Nemzeti Sportnak beszélt arról, hogy milyen lehetőségei vannak a jövőre nézve – amelyek közül úgy tűnik, a legvalószínűbb a hazatérés.

A húszszoros magyar válogatott hálóőr, Bogdán Ádám a Nemzeti Sportnak beszélt arról, hogy milyen lehetőségei vannak a jövőre nézve – amelyek közül úgy tűnik, a legvalószínűbb a hazatérés.

Bogdán még a Bolton Wanderers csapatánál szerzett hírnevet magának kiváló teljesítményével, 24 Premier League mérkőzésen tudta megmutatni a tehetségét. A Bolton élvonalból való kiesését követően a Championshipbe is követte őket, ahol szintén a klub első számú választása maradt kapusposzton.

A nagy lehetőség ezután következett: a 2015-16-os szezon előtt a Liverpool akkori menedzsere, Brendan Rodgers bejelentette, leigazolják a magyar hálóőrt. A liverpooli kalandja nem sült el a legjobban Bogdánnak, mindössze két Premier League meccsen védhetett, és a ligakupában nyújtott balszerencsés teljesítménye után teljesen elvesztette a bizalmat.

Ennek kapcsán Bogdán úgy fogalmaz, hogy a Bolton után a Liverpool teljesen más szintet képviselt, ugyanis a világ legjobb kapusai ellen kellett bizonyítani. A hálóőr úgy véli, a kupameccsen vétett hibáival teljesen elszállt a bizalom vele kapcsán, és mivel harmadik számú kapussá vált, ezért az Európa Bajnokságra sem tudott kiutazni.

Ezt követően, egy rövid Wigan Athletices kitérő után a skót bajnokságba tette át a székhelyét, a Hibernian csapatába, ahol május végén jár le a szerződése és várhatóan nem hosszabbítanak vele. A játékos elmondása szerint erősen elképzelhető, hogy itthon lesz a karrierje következő állomása:

„Május 31-én lejárt a szerződésem, a bizonytalan jövő miatt hazautaztam Magyarországra, itt próbálom edzésbe tartani magam, és felkészülni a következő szezonra. Konkrétumokkal egyelőre nem tudok szolgálni a jövőt illetően, de jó eséllyel itthon folytatom a pályafutásomat”

Nem nevezte meg konkrétan, mely klubok érdeklődnek iránta, de a Nemzeti Sport tudomása szerint a Ferencváros szívesen látná soraiban az Egyesült Királyságot megjárt hálóőrt. A dolog érdekessége, hogy először védene életében az NB I-ben, mivel még egészen fiatalon, 20 éves kora előtt került ki külföldre.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/budapesten-rendezhetik-meg-az-europai-szuperkupa-merkozest/