Dollár
428,01 Ft
Euró
420,69 Ft
Font
478,08 Ft
Bitcoin
19,527 $

Kényszerleszállást kellett végrehajtania az óceánon egy Boeing 737-esnek

Légi felvétel forgalomból kivont Boeing 737 Max 8 típusú repülõgépekrõl a Boeing seattle-i telephelyén 2019. július 21-én. Az Amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) 2020. november 18-án visszavonta a Boeing 737 Max 8-as és 737 Max 9-es utasszállító repülõgépek kereskedelmi mûveleteinek leállítását elrendelõ parancsot. A Boeing 737 Max típusú gépek üzemeltetését 2019. márciusában állították le két légikatasztrófa után. A 2018. október 29-én Malajziában, majd 2019. március 10-én Etiópiában történt Boeing repülõgép-szerencsétlenségekben 346 ember veszítette életét. MTI/EPA/Gary He
not image

Nagy Noel

2021. július 2. - 16:39

Az amerikai Szövetségi Repülési Hivatal (FAA) beszámolója szerint motorhiba miatt kényszerleszállást kellett végrehajtania egy Boeing 737-es típusú teherszállító gépnek Hawaiitól nem messze.

Az FAA szerint az áruszállításra használt repülőnek az óceánra kellett leszállnia, szerencsére ezt viszont sérülésmentesen sikerült abszolválni – írja a CNBC.

Soron kívül Marija Zaharova: „mindenki egyetért abban, hogy az USA túl messzire ment”

„A pilóták motorhibára panaszkodtak az indulást követően és megpróbáltak Honolulura visszatérni, azonban muszáj volt letenniük a repülőgépet az óceánban”

Mint a hivatal is megerősítette, jelenlegi információk szerint az amerikai parti őrség biztonságosan kimentette a gép személyzetét, az FAA pedig vizsgálatot fog indítani az ügyben.

A szervezet azt is megerősítette, hogy helyi idő szerint péntek éjjel kellett végrehajtani a kényszerleszállást. A CNBC felkereste a teherszállító üzemeltetőjét, akik azonban nem válaszoltak eddig.

Pontos információk nem állnak rendelkezésre magáról a gépről sem, ezen típus esetében azonban nem ritka, hogy több évtizede vannak használatban, legtöbbet ugyanis utasszállítóból alakították át teherszállító géppé.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.