Dollár
436,99 Ft
Euró
423,41 Ft
Font
475,15 Ft
Bitcoin
19,222 $

Bocsánatot kért a Pride-on halálos balesetet okozó autó sofőrje

Fotó: Facebook/Fort Lauderdale Gay Men's Chorus
not image

Kornis Vivien

2021. június 23. - 10:03

Bocsánatot kért a Fort Lauderdale-i Meleg Férfiak Kórusának tagja hétfőn azután, hogy a hétvégén tartott Pride felvonuláson elvesztette irányítását kisteherautója felett, és elgázolta egy kórustársát, aki éltét vesztette, valamint megsebesített két másikat.

Az NBC News beszámolója szerint a Stonewall Pride Parade című, szombaton megrendezett eseményre készülve Fred Johnson Jr. hirtelen gyorsítani kezdett és elgázolta a 75 éves James Fahy-t, aki a baleset következtében életét vesztette – közölték a hatóságok. 

Soron kívül Döntött a finn kormány, nem látják szívesen az oroszokat 

“Őszinte sajnálatomat szeretném kifejezni mindazok számára, akiket érintett ez a tragikus esemény. Szeretem a kórusom és a közösségem, és soha nem tennék szándékosan semmi olyat, amivel kárt okoznék bárkinek. Kórustársamat, Jim Fahy-t örökké szívemben őrzöm, és részvétemmel fordulok barátaihoz és családjához” – mondta a 77 éves Johnson. 

A baleset két túlélőjét kórházba szállították, kisebb sérüléseiket ellátták, majd másnap, illetve két nappal később hazaengedték. 

A szervezet vezetői tisztázták, hogy a balesetet okozó kisteherautó a kórushoz tartozott a Pride-on, és hangsúlyozták, hogy nem egy célzott támadtás történt az LMBTQI+ közösség ellen. 

Dean Trantalin polgármester a felvonulás résztvevőjeként a baleset után “a közösség elleni terrortámadásnak” nevezte a történteket, de másnap tisztázta, hogy bár a helyszínen tartózkodóknak “egyértelműnek tűnt”, hogy erről van szó, a nyomozás során felderített tények szerint tragikus baleset történt.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.