Dollár
431,30 Ft
Euró
422,60 Ft
Font
481,14 Ft
Bitcoin
19,711 $

Blinken: Putyin el akarta törölni Ukrajnát, ehelyett csak megerősítette

Antony Blinken amerikai külügyminiszter sajtótájékoztatót tart a NATO-tagországok külügyminisztereinek kétnapos berlini tanácskozásának második napján, 2022. május 15-én. MTI/EPA/Clemens Bilan
not image

Nagy Noel

2022. május 16. - 22:35

Anthony Blinken amerikai külügyminiszter is felhívta a figyelmet arra, Vlagyimir Putyin mekkora öngólt lőtt az Ukrajna elleni invázióval.

Blinken szerint ugyanis Putyin úgy gondolta, el tudja törölni Ukrajnát a föld színéről, mint független ország és meg tudja osztani a NATO-t az ügyben, azonban inváziójának az lett az eredmény, hogy Ukrajna szuverenitása és függetlensége csak megerősödött – írja a The New Voice of Ukraine.

„Putyin elnök egy brutális és ki nem provokált háborút indított abban a tudatban, hogy el tudja törölni Ukrajnát, mint független országot és meg tudja osztani a NATO-t. Ehelyett Ukrajna szuverenitását és függetlenségét megerősítette, a NATO pedig erősebb és egyesültebb, mint valaha”

Az amerikai külügyminiszter közölte, a független Ukrajna sokáig velünk lesz még és ezt Putyinnak is pontosan tudnia kell. Mint fogalmazott, tudják, hogy a globális béke és biztonság érdekében fontos, hogy Ukrajna védelmi harcát támogassák.

Dmitro Kuleba, Ukrajna külügyminisztere még május 15-én találkozott amerikai kollégájával Berlinben, ahol a NATO tagállamoknak vezető diplomatái vettek részt. Ezen a találkozón az országok megerősítették, hogy tovább fogják támogatni Ukrajna harcát.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Oroszország még február 24-én indított inváziót Ukrajna ellen és bár vannak kisebb-nagyobb sikerei, nem sikerült a fő céljait elérni. Egyedül Herszon megye bevétele és potenciális elszakítása nevezhető sikernek az oroszok szempontjából.

Ukrajna minden fronton hősies harcot folytatott, melynek eredménye lett az is, hogy Oroszország minden csapatát átcsoportosította a Donyec-medencébe, azonban itt sem tudnak számottevő sikert elérni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.