Dollár
426,10 Ft
Euró
423,44 Ft
Font
485,74 Ft
Bitcoin
20,274 $

Blinken: ha Oroszországnak meg van engedve, hogy lerohanja Ukrajnát, akkor az egész világon “nyílt szezon” kezdődhet

Naledi Pandor dél-afrikai külügyminiszter (j) üdvözli Antony Blinken amerikai külügyminisztert Pretoriában 2022. augusztus 8-án. MTI/AP Pool/Andrew Harnik
not image

Borbély Fanni

2022. augusztus 9. - 15:47

Rendkívül erős kijelentést tett az amerikai külügyminiszter, ezúttal egyáltalán nem finomkodott.

Anthony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere Naledi Pandor dél-afrikai külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján igen komolyan fogalmazott egy körút részeként, melynek során a Kongói Demokratikus Köztársaságba és Ruandába is ellátogat majd.

Soron kívül Rettentőn megdrágult a jogsiszerzés, egyre kevesebb a tanuló vezető

Blinken nem finomkodott és egyenesen kijelentette:

“Ha hagyjuk, hogy egy nagyobb ország zsarnokoskodjon egy kisebb országgal, hogy egyszerűen lerohanja és elfoglalja a területét, akkor ez bizony nyitott szezon lesz, és nem csupán Európában, de az egész világon”.

A Guardian jelentése szerint az amerikai külügyminiszter hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok rendkívül fontosnak tartotta, hogy szembeszálljon Oroszországgal, mivel az Ukrajna elleni agressziója a nemzetközi rendszer alapelveit sérti és biztonsági kockázatokkal fenyeget.

Naledi Pandor dél-afrikai külügyminiszter a közös sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, noha Dél-Afrikában senki sem támogatja Oroszországot a háborúban, rámutatott, hogy a nemzetközi jogot nem egyenlően alkalmazzák. Hangsúlyozta, “ugyanúgy aggódnunk kell Palesztina népéért, mint az ukrán népért”.