Dollár
393,08 Ft
Euró
411,42 Ft
Font
476,83 Ft
Bitcoin
17,110 $

A svájci ügyészek fellebbeztek Blatter és Platini felmentésének ügyében

Bellinzona, 2022. július 8. Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA volt elnöke (k) nyilatkozik a Svájci Szövetségi Büntetõbíróság bellinzonai épülete elõtt, miután a bíróság felmentette õt és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA volt elnökét, Joseph Blattert a korrupció vádja alól 2022. július 8-án. MTI/EPA/Keystone/Alessandro Crinari

Bense Róbert

2022. október 20. - 13:36

Az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését kérték a büntetőbíróság fellebbviteli tanácsától.

A két egykori sportvezetőt még júliusban mentették fel a korrupciós vádak alól, a hétéves nyomozás során Blattert és Platinit csalással, sikkasztással, hűtlen kezeléssel, továbbá okirathamisítással is vádolták

Az ügy még 2015-ben robbant ki, melynek folyományaként mindkét vezetőnek le kellett mondania tisztségéről. A vád szerint Blatter még 2011-ben mintegy 2 millió eurót fizetett ki Platininek, anélkül, hogy annak bármilyen nyoma lett volna korábbi szerződésekben.

Mind Sepp Blatter, mind pedig Michel Platini tagadta a vádakat, a felmentést követően ugyanakkor még nem ért véget az ügy, mivel a svájci szövetségi ügyészek fellebbezést nyújtottak be az ítélet hatályon kívül helyezésének érdekében – írta az ESPN.

“Megerősítjük, hogy a svájci főügyészség a törvényes határidőn belül fellebbezést nyújtott be a szövetségi büntetőbíróság fellebbviteli tanácsához, és kérte, hogy az elsőfokú ítéletet teljes egészében helyezzék hatályon kívül” – közölte a Svájci Legfőbb Ügyészség, megerősítve a Neue Zuercher Zeitung című lap beszámolóját.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.