Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,604 $

A magyarok imádják a Black Fridayt, novemberben akár hitelt is vehetünk fel akciósan

Fotó: Unsplash/Tamanna Rumee
not image

Borbély Fanni

2021. november 10. - 22:08

A koronavírus-járvány miatt megváltoztak vásárlási szokásaink, az akciós árakat azonban még mindig kedvelik a magyarok. Míg a tengerentúlon akár 70-80 százalékos kedvezménnyel vásárolhatunk a kijelölt napon, Magyarországon kisebb akciókkal, de jóformán egész novemberben vásárolhatunk.

Hiába nem olyan jelentősek az akciók, mint máshol, úgy tűnik, magyarok nagyon kedvelik a fekete pénteket, melyre valószínűleg a kereskedők is rájöttek, ugyanis még a egyes hitelek esetében is meghirdették a Black Friday akciót. Az Offerista Group kutatásából kiderült, hogy a megkérdezettek 85 százaléka kifejezetten ezt az időszakot várja, hogy megvásárolhassa a vágyott termékeket, kedvezményes áron.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

Az Index azt írja, a megkérdezettek 32,97 százaléka 20-50 ezer forint közötti összeget szán az akciós hónapra, ezzel szemben 20,63 százalék nem határozott meg konkrét összeget, elmondásuk szerint ugyanis egy visszautasíthatatlan ajánlat esetén nem gondolkodnának sokat.

A válaszadók 20 százaléka 20 ezer forint alatti összeget szeretne kiadni, míg 2,44 százalék arról nyilatkozott, hogy akár 180 ezer forint feletti összeget is kifizetne, ha olyan ajánlatot látna. A fizetés kérdésében közel azonosak voltak az arányok: 47,86 százalék bankkártyával fizetne, 46,03 százalék készpénzzel, míg elenyésző, 4,56 százalék tette le voksát a bank utalás mellett.

A Black Friday keretében meghirdetett akcióknál még mindig van három top termékcsoport: a megkérdezettek 53 százaléka háztartási gépet venne, a ruházati termékeket a válaszadók 40 százaléka tervezi akciósan megvásárolni, de nagyot mentek a kertészeti és otthoni termékek is, melyekre a megkérdezettek 37 százaléka csapna le akciósan.

Kissé meglepő, de a hiteleknél is megjelentek a fekete pénteki akciók, ebben a hónapban ugyanis jóval kedvezőbb kamattal lehet hitelt felvenni, mint például decemberben. A nagyobb bankok kínálatait böngészve láthatjuk, hogy a kamatok 6,95 százaléktól egészen 7,49 százalékig terjednek (a legjobb ajánlatokat vizsgálva a magyar piacon).

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.