“Bla-bla-bla” – így reagált Messi édesapja a botrányra

Lionel Messi, a Paris Saint-Germain francia labdarúgóklub játékosa az év legjobb labdarúgójának járó Aranylabdával a párizsi Chatelet Színházban rendezett díjátadó ünnepségen 2021. november 29-én. A díjat a France Football francia szaklap hagyományos évenkénti választása alapján ítélik oda. MTI/AP/Christophe Ena
not image

Kornis Vivien

2021. december 1. - 22:14

Jorge Messit nem különösebben hatotta meg a futballrajongók és labdarúgók felháborodása.

Lionel Messi hétfőn este átvette hetedik Aranylabdáját, ezzel pedig a Párizsban megrendezett gála kétségkívül legvitatottabb díjazottjává vált. Nem túlzás azt állítani, hogy a labdarúgók, a futballrajongók és az újságírók a világ minden pontján egy emberként hördültek fel, amikor elhangzott Lionel Messi neve.

A német sajtó “botránynak”, brit lapok “rablásnak”, Lothar Matthaus pedig érthetetlennek nevezte a történteket, sőt, még Iker Casillas is éles kritikát fogalmazott meg a díjjal kapcsolatban. 

Bár a PSG sztárja a múlt szezont Copa America megnyerésével zárta, a La Ligát pedig a legtöbb pontot szerző játékosként hagyta el, a jelenlegi idényben kevésbé látványos a teljesítménye – szemben Robert Lewandowskival, aki két éve verhetetlen. 

Ezek a megjegyzések és kritikák azonban leperegnek Jorge Messiről, az argentin futballzseni édesapjáról és ügynökéről, aki az Instagramon szerdán olyan üzenetet tett közzé, ami egyértelmű válasz a bírálatokra: 

Bla-bla-bla… Folytassátok.

A szöveg mellé egy fotót is feltöltött, melyen a hétszeres Aranylabda-győztes fia látható legújabb trófeájával a kezében – írja a bejegyzést kiszúró RMCSport.

A Le Parisiennek adott keddi interjújában a France Football szerkesztője, Pascal Ferré is reagált a csalódásra. Egy dolgot nem szabad elfelejteni, mégpedig azt, hogy ez egy szubjektív díj – fogalmazott Ferré. 

Természetesen, hogy vita van. Nem zavar, ez az Aranylabda történetének része. Nincs semmi probléma. (…) De amikor azt hallom, hogy egyesek azt mondják, hogy a Aranylabda elvesztette auráját, a hitelességét, mert Leo Messi megnyerte a hetedik Aranylabdát! Leo Messiről beszélünk! Minden idők öt legnagyobb játékosának egyike. Leo Messi! 

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK