Dollár
395,33 Ft
Euró
412,92 Ft
Font
481,69 Ft
Bitcoin
17,124 $

BKK: nemzetközi összehasonításban is sikeres a Mol Bubi

Fotó: MTI/Mónus Márton

Takács Petra

2021. október 19. - 10:40

A kerékpározás egyre népszerűbb Budapesten, a Mol Bubit a megújulása óta egymillió alkalommal használták.

A közbringarendszer májusi megújulása óta – öt hónap alatt – már több mint egymillió alkalommal használták a kerékpárokat – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t.

Soron kívül Még mindig magas arányban isszák az energiaitalokat az iskolás gyerekek

Júliusban és augusztusban is 226 ezerszer, szeptemberben pedig 240 ezerszer használták a szolgáltatást – közölték. 

Az első őszi hónapban – a közbringaszolgáltatás 2014-es indulása óta számítva – új abszolút rekord is született, napi 10 ezer utazással. A tanítási időszak első két hetében az átlag napi utazások száma 8696 volt – tették hozzá. 

A BKK közleménye szerint nemzetközi összehasonlításban sikeres közbringa-szolgáltatásnak számít ha egy kerékpárt átlagosan 4-8-szor használnak egy nap. A Mol Bubi a rekord elérésekor 8 utazás/jármű/nap értéket mutatott, ami kimagasló.

A kerékpározás általában is egyre népszerűbbé válik Budapesten: a város négy pontján – a Bem rakparton, az Árpád hídon, a Hungária körúton és a Weiss Manfréd úton – kihelyezett számlálók szerint júliusban 360 ezerszer, augusztusban 277 ezerszer, szeptemberben pedig több mint 283 ezerszer bicikliztek ezeken a pontokon. Ez utóbbi 27 százalékos emelkedést jelent a járvány előtti azonos időszakhoz – tehát 2019 szeptemberéhez – képest. Szeptemberben naponta átlagosan 9464-en, augusztusban 8950-en, júliusban 10031-en bicikliztek a mért szakaszokon – ismertették.

A rendszert tovább bővítik: októbertől ötven új kerékpár állt forgalomba, és a tervek szerint a hónap végén további 310 vadonatúj bicikli érkezik – jelentették be.

A BKK az egymilliomodik utazást kezdeményező ügyfelét éves Mol Bubi-bérlettel köszöntötte – áll a közleményben.

(MTI)