A legtöbb BKK jegy és bérlet ára változatlan marad

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. június 24. - 09:01

Csak a turisták által vásárolt termékek ára és pótdíjak összege változik. 

Karácsony Gergely a Facebookon közölte, hogy „Budapesten változatlan marad a BKK vonaljegyek és bérletek ára”. 

A főpolgármester hozzátette, hogy „bizonyos főleg a turisták által vásárolt termékek – például a 24 vagy 72 órás jegyek – ára és a pótdíjak összege emelkedik, de a vonaljegyek és a bérletek ára marad a 2014 januárja óta érvényes szinten”

 „Nem emelünk, annak ellenére sem, hogy ezt számos kormánypárti település megtette. Nem emelünk, annak ellenére sem, hogy az állam ma már csak nagyon kis részt (6 százalék) vállal a budapesti közösségi közlekedés finanszírozásából” – írta. 

„Nem emelünk, annak ellenére sem, hogy ezt számos kormánypárti település megtette. Nem emelünk, annak ellenére sem, hogy az állam ma már csak nagyon kis részt (6 százalék) vállal a budapesti közösségi közlekedés finanszírozásából” – közölte. 

„Nem emelünk, noha az elmúlt években és főleg az elmúlt egy évben drámaian nőttek a közösségi közlekedéssel kapcsolatos költségek, egekbe szöktek az energia- és üzemanyag árak” – tette hozzá.  

Nem emelünk árat, mert nincs az áremelés, ami megoldaná a budapesti közösségi közlekedés finanszírozási problémáit. A probléma elsődleges oka ugyanis az, hogy a magyar állam a többi európai országhoz képest jóval szerényebb részt vállal a fővárosi közösségi közlekedés finanszírozásából, a város saját forrásait viszont elvonja” – osztotta meg. 

„Nem emelünk, mert hiszünk abban, hogy egy zöld és szolidáris világváros egyik legfontosabb feltétele a jó minőségű és mindenki számára elérhető közösségi közlekedés” – írta a főpolgármester.