Dollár
430,59 Ft
Euró
411,77 Ft
Font
455,54 Ft
Bitcoin
18,955 $

Videó bizonyítja, hogy az oroszok valóban katonai célokra használják a zaporizzsjai atomerőművet

Fotó: MTI/AP/Planet Labs PBC
not image

Borbély Fanni

2022. szeptember 4. - 16:29

Noha az oroszok kategorikusan tagadták, hogy katonai célokra használnák az általuk elfoglalt ukrán atomerőművet, egy friss videó bizonyítja ennek ellenkezőjét.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a zaporizzsjai atomerőművet az oroszok még a háború elején elfoglalták, azóta pedig több incidens is történt az erőmű környékén, de maga a létesítmény is megsérült.

Soron kívül Deutsch Tamás: a baloldal továbbra is a magyarok ellen dolgozik 

Az ellenségeskedések közepette ugyanis megsérült az egyik legfontosabb távvezeték, és az egyik energiablokkban is károk keletkeztek. Noha Oroszország végig azt állította, hogy valójában az ukránok lövik saját atomerőművüket, egy friss videó bizonyítja, hogy ez sem volt igaz.

Az Insider által közzétett exkluzív felvételen ugyanis tisztán látszik, hogy az oroszok a zaporizzsjai atomerőművet valóban katonai célokra használják, a péntekről szombatra virradó éjszaka készült felvételeken pedig látható, hogy az orosz rakétaindítók az erőmű közlében vannak felállítva.

A felvétel tehát megerősíti az eddigi feltételezéseket, és egyben lerántja a leplet az oroszok hamis állításairól, mivel az orosz hadsereg valóban katonai célokra használja az erőművet annak érdekében, hogy Moszkva a Dnyipro folyón túli támadó katonai csapásokat eszközölhesse, pontosan úgy, ahogy azt Ukrajna korábban is közölte.