Dollár
395,18 Ft
Euró
408,17 Ft
Font
473,67 Ft
Bitcoin
16,421 $

Tovább erősödött az ellenzéki összefogással szembeni bizalmatlanság

MTI/Szigetváry Zsolt
not image

Kulcsár Péter

2022. január 15. - 17:00

A magyarok túlnyomó többsége, vagyis 52-53 százaléka szerint a baloldal csökkentené a gyermekvállalási és családi támogatásokat, valamint emelné a munkavállalókat és a vállalkozásokat terhelő adókat.

Rezsiköltségek kapcsán sokkal borúlátóbbak a magyar választópolgárok: 64 százalék vélekedik úgy, hogy ezek növekednének, ha az ellenzék jutna kormányra. A vidéki lakosság 54-55 százaléka véli úgy, hogy az ellenzék emelné a munkavállalói és vállalkozói adókat, csökkentené a gyermekvállalási és családi támogatásokat – derült ki a Real–PR 93. felméréséből, amelyet a Magyar Nemzet ismertetett.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

A budapestiek a két utóbbi kérdésben megosztottnak tűnnek, az optimista és a pesszimista vélemények között mindössze háromszázalékos differencia van.

Már a Real–PR 93. tavaly augusztusi kutatásában is kimutatták, hogy jelentősen meghaladta az ellenzéki győzelem esetén kedvezőtlen változásokra számítók aránya az optimistákét; most a korábbinál öt százalékkal többen gondolják úgy, hogy csökkentenék a gyermekvállalási és családi támogatásokat, és hét százalékkal többen számítanak a rezsiköltségek emelkedésére.

Ha a 2022-es országgyűlési választás főként az életkörülmények várható alakulásán múlik, az jelentősen csökkenti az ellenzék esélyeit, mert ez sokaknál elsőrangú döntésbefolyásoló tényező. Tíz százalék körüli azoknak az aránya, akik szerint biztosan nem történne negatív változás a három vizsgált témakörben – olvasható a lap elemzésében.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.