Jelentős mennyiségű bitcoint halmozott fel a SpaceX

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. július 26. - 19:00

Elon Musk szerint nemcsak a Telsa, hanem a SpaceX is óriási bitcoinvagyonra tett szert, amit jelenleg nem terveznek eladni.

A dél-afrikai származású amerikai üzletember legutóbbi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a SpaceX, a Tesla és saját maga is komoly bitcoinkészletekkel rendelkezik, amelyeket nem szeretnének értékesíteni – írta a The Verge magazin.

Már korábban tudni lehetett, hogy a Tesla egy 1,5 milliárd dolláros befektetési ügyletet bonyolított le a bitcoinnal akkor, amikor bejelentették, hogy elfogadják a világ legnépszerűbb kriptovalutáját az elektromos autóik vásárlása esetén.

Azóta kitáncoltak a lehetőség mögül, egy hónapja már nem lehet bitcoinnal Teslát venni, ami kihatott a kriptovaluták piacára is, az árfolyamok az áprilisi csúcsok után rekordalacsony értékeket vettek fel, amit a szakértők Elon Musk számlájára írtak.

A környezetvédelmi problémák felvetésén kívül a kínai kormány döntése is megpecsételte a virtuális fizetőeszközök szárnyalásának sorsát, a távol-keleti országban ugyanis betiltották a bitcoinfarmok üzemeltetését, ezáltal óriási mennyiségű kriptodeviza került a süllyesztőbe.

Elon Musk legutóbbi bejelentése ugyan némileg feljebb tornázta a bitcoin, a dogecoin és az ethereum árfolyamát, azonban nem történt számottevő ugrás, az előbbi még mindig 31 ezer dollár környékén mozog.

A techgurut többszöri alkalommal is meggyanúsították azzal, hogy szándékosan lejjebb és feljebb pumpálja a kriptovaluták tőzsdei értékét, amit ő határozottan elutasított, mondván nem a profit vezérli, hanem az, hogy az embereknek jó legyen.