Dollár
393,56 Ft
Euró
408,13 Ft
Font
472,40 Ft
Bitcoin
16,846 $

A megkérdezettek 35%-a mondja azt, hogy Joe Biden erős politikai vezető

Fotó: EPA/CAROLINE BREHMAN

Takács Petra

2022. október 17. - 07:13

Továbbra is azt látni az USA-ban, hogy Joe Biden messze nem örvend olyan népszerűségnek, mint korábban.

Az amerikaiak 33 százaléka választaná újra Joe Bident, ha most lenne az elnökválasztás, januárban ez a szám még 36 százalék volt, az elnök gazdaságpolitikai intézkedéseit 62 százalék elutasítja – derült ki egy vasárnap nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásból.

Soron kívül Az Európai Unió Bírósága megvédte a paksi bővítést

 A Fox News által megrendelt országos, a regisztrált választók körében végzett felmérés szerint a hivatalban lévő elnök mögött a demokrata szavazók 71 százaléka áll ki, míg a republikánus választók 90 százaléka elutasítja.

A megkérdezettek 35 százaléka ért egyet azzal, hogy Joe Biden erős politikai vezető, míg 63 százalék nem tartja annak. A demokrata választók körében a megítélése kedvezőbb, 71 százalékuk szerint erős vezető, 78 százalékuk mentálisan erősnek, 82 százalékuk becsületesnek gondolja és 86 százalékuk szerint az elnök törődik a gondjaikkal.

A felmérésből az is kiderül, hogy azokon a politikai területeken, amelyek döntőek lehetnek a novemberi félidős választásokon a regisztrált választópolgárok többsége negatívan ítélik meg az elnök teljesítményét.

Nagyon sokan utasítják el Biden gazdaságpolitikai intézkedéseit

Joe Biden gazdaságpolitikai intézkedéseit 35 százalék támogatja, míg 62 százalék elutasítja. Az inflációt célzó intézkedésekkel 29 százalék ért egyet, szemben a 67 százaléknyi elutasítóval.

Joe Biden határpolitikája mellett a megkérdezettek 36 százaléka áll ki, szemben 60 százaléknyi elutasítóval. A bűnözés elleni fellépést tekintve 37 százalék a támogatók és 58 százalék az elutasítók aránya.

Az elnök energiapolitikáját 43 százalék támogatja, 53 százalék utasítja el, míg a klímaváltozást érintő elnöki lépések mellett 43 százalék áll ki, szemben 52 százaléknyi elutasító válasszal. A Fox News által megrendelt országos reprezentatív felmérést két közvéleménykutató intézet, a demokratákhoz közel álló Beacon Research és a republikánusokhoz kötődő Shaw & Company Research végezte október 9. és 12. között.

(MTI)